У Грузії вже відреагували на повернення Саакашвілі / УНІАН

Міхеїл Саакашвілі зробив заяву на тлі чуток ЗМІ про його повернення на Батьківщину.

Допис з реакцією з’явився на Facebook-сторінці політика 27 серпня.

Читайте такожСаакашвілі розповів, за скільки днів можна реформувати Україну

Відео дня

Він, зокрема, заявив, що Україна стала його другою домівкою і завжди – з часів студентства – була у його серці, а також дала цілих 7 років для усвідомлення й переосмислення себе.

«Зараз, з висоти цих років, знаю, як краще служити своїй країні. Як уникнути помилок, а помилки, звісно ж, були. Були й тяжкі помилки. Але, Бог свідок, я хотів якнайкращого для свого народу. Хотів, щоб мій народ жив краще, набагато заможніше. І все ж, з висоти цих років, через допущені помилки, через те, що нічого не зміг довести до кінця, хочу вибачитися перед вами усіма», – написав Саакашвілі.

Водночас він подякував грузинам, які зробили його учасником історії й будівництва держави. Він стверджує, що «не було жодного дня, аби я не цікавився справами у Грузії».

«Але коли я чую про події в Грузії, то точно знаю, що ми можемо жити набагато краще, і кожен грузин може бути набагато заможнішим. І разом у нас це вийде. Я повертаюся», – написав він.

Раніше про повернення Саакашвілі вже писали українські, грузинські та російські ЗМІ. У Грузії ж відповіли, що "прямо на кордоні на нього чекає процедура затримання і в'язниця".

Саакашвілі у Грузії та в Україні: що відомо

  • Саакашвілі покинув Грузію у 2013 році, на Батьківщині проти нього відкрили низку кримінальних справ. Колишнього президента, зокрема, звинувачували у перевищенні повноважень при розгоні акції опозиціонерів 2007 року, розгромі телекомпанії «Імеді» та вилученні власності в засновника цієї телекомпанії Бадрі Патаркацишвілі.
  • В українську політику Саакашвілі потрапив навесні 2015 року. Тоді п’ятий український президент Петро Порошенко призначив його головою міжнародної ради реформ та дав йому українське громадянство. У 2018 році політика вислали з України до Польщі за перетин українсько-польського кордону за «загубленим паспортом».
  • У травні 2019 року Зеленський повернув українське громадянство Саакашвілі, після чого той повернувся до України.