Бойовики ХАМАС розповіли про безчинства, які влаштували в Ізраїлі / фото REUTERS

Бойовики ХАМАС, які 7 жовтня вчинили напад на Ізраїль, отримали наказ вбивати, обезголовлювати та ґвалтувати мирних ізраїльтян, включаючи жінок та дітей.

Про це повідомляє The Times of Israel. За даними видання, ізраїльські служби безпеки опублікували відеозапис допитів семи терористів ХАМАС, яких вдалося схопити. На відео записано, як бойовики визнають, що командири їм наказали вбивати мирних ізраїльтян з особливою жорстокістю.

На одному відео, опублікованому Армією оборони Ізраїлю, один із затриманих каже, що бойовики отримали інструкції вбивати всіх, кого вони бачили. Зокрема, обезголовлювати людей та відрізати їм ноги.

Відео дня

"План полягав у тому, щоб ходити по будинках, з кімнати до кімнати, кидати гранати й вбивати всіх, включаючи жінок і дітей... ХАМАС наказав нам розбити їм голови та відрізати їх, відрізати їм ноги", - зізнається бойовик.

Крім того, за його словами, терористам "дозволили зґвалтувати труп дівчини".

За даними ізраїльських військових, цей терорист був схоплений під час нападу на кібуцу Алумім. Самообороні цього селища вдалося відбити напад терористів після того, як вони вже проникли до частини кібуци, де мешкали іноземні робітники. Зокрема, терористи вбили 16 громадян Таїланду та Непалу та ще вісім людей викрали до Гази.

На іншому відео - витримки з допиту шести членів елітних сил ХАМАС Нухба, які брали участь у масових вбивствах і викраденнях людей.

"У Газі ті, хто приводить заручників, отримують нагороду - квартиру і $10 тис.", - сказав один з них.

Інший чоловік сказав, що ХАМАС наказав вбивати молодих чоловіків та "викрадати старих, жінок та дітей".

Як зазначає видання, один із терористів визнав, що застрелив собаку, який наблизився до нього біля одного з будинків, а інший сказав, що він зі своїм підрозділом підпалили два житлові будинки.

Правоохоронні органи Ізраїлю заявляють: за словами деяких терористів, у той час, як тисячі бойовиків ХАМАС були відправлені вбивати ізраїльтян, старші командири ХАМАС залишилися в безпеці, у сховищах.

За даними The Times of Israel, затримані надали докладні звіти про проникнення та напад, скоєний 7 жовтня, включаючи інформацію, "яку використовували й використовуватимуть для атак на цілі в секторі Газа".

"Сили безпеки Держави Ізраїль розрахуються з усіма терористами, які брали участь у різанині 7 жовтня", - йдеться у заяві.

Також йдеться про те, що 200 представникам іноземної преси продемонстровано понад 40 хвилин несамовитих сцен вбивств, тортур та обезголовлювань під час нападу на південь Ізраїлю, включаючи необроблені відео з натільних камер терористів.

Уряд заявив, що оприлюднити частину свідчень вирішили, щоб показати, що саме відбувалося в Ізраїлі 7 жовтня, оскільки у певній частині світу виникли сумніви щодо цих подій.

Напад ХАМАС на Ізраїль

7 жовтня бойовики ХАМАС завдали із сектора Газа масованого ракетного удару по Ізраїлю. Водночас на територію країни увірвалися приблизно 2 тис. терористів, які почали масово вбивати в основному мирних ізраїльтян, включаючи жінок та дітей. Повідомлялося, про сотні загиблих людей, багато з яких було замучено, зґвалтовано. Жертви – ізраїльські солдати, жителі прикордонних кібуців та учасники музичного фестивалю, який проходив за кілька кілометрів про лінію розмежування із сектором Газа. Серед загиблих – білше 20 громадян України.

Влада Ізраїлю оголосила мобілізацію  та за обмежений термін призвало сотні тисяч резервістів.  Ізраїль наголосив, щоб мирне населення Газа залишило певну територію сектору та почав завдавати удари, щоб знищити ХАМАС. Із Сектора Газа повідомляють, що через бомбардування гинуть мині палестинці, певні організації ООН назвали дії Ізраїлю неприпустимими.

Вас також можуть зацікавити новини: