Генсек ООН поклав відповідальність за ескалацію конфлікту на Ізраїль / фото REUTERS

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреша в Раді Безпеки ООН заявив, що "палестинський народ піддається окупації протягом 56 років". Постпред Ізраїлю при ООН Гілад Ердан у відповідь вимагає відставки генсека, який виправдовує напад терористів ХАМАС.

"Важливо також визнати, що напад ХАМАСу стався не у вакуумі. Палестинський народ піддається окупації протягом 56 років. Його люди були змушені покинути свої будинки. Їхні будинки були зруйновані. Їхні надії на політичне рішення тануть", - заявив Гутерріш під час свого виступу.

У свою чергу Ердан нагадав, що бойовики ХАМАС влаштували різанину та закидають Ізраїль ракетами.

Відео дня

"Шокуюча промова Генерального секретаря ООН на засіданні Ради Безпеки, в той час як по всьому Ізраїлю обстрілюють ракети, переконливо, поза всяким сумнівом, довела, що Генеральний секретар повністю відірваний від реальності в нашому регіоні і що він розглядає різанину, вчинену нацистськими терористами ХАМАС, спотвореним і аморальним чином. Його заява про те, що "напади ХАМАСу відбулися не у вакуумі", висловлювала розуміння тероризму та вбивств. Це дійсно незбагненно. Дійсно сумно, що керівник організації, що виникла після Голокосту, дотримується таких жахливих поглядів. Трагедія!" - заявив обурений дипломат у соцмережі Х.

При цьому він закликав генсека ООН, "який проявляє розуміння масових вбивств дітей, жінок і людей похилого віку", негайно піти у відставку.

"Немає ніякого виправдання і сенсу розмовляти з тими, хто проявляє співчуття до найжахливіших злодіянь, скоєних проти громадян Ізраїлю і єврейського народу. Просто немає слів", - підкреслив представник Ізраїлю.

Атака ХАМАС на Ізраїль - головні новини

7 жовтня бойовики ХАМАС завдали масованого ракетного удару по Ізраїлю і під їх прикриттям прорвалися в приганичні міста, де вбивали, катували, викрадали і грабували місцевих жителів. Серед загиблих - понад 20 громадян України.

Влада Ізраїлю відразу ж оголосили мобілізацію. При цьому мирних жителів сектора Гази закликали покинути територію автономії, щоб мінімізувати жертви. Армія Ізраїлю почала завдавати ударів по штаб-квартирах ХАМАС. Бойовики ж утримують мирних жителів в якості живого щита, тому через бомбардування в Газі гинуть мирні палестинці.

Вас також можуть зацікавити новини: