Фейгін прокоментував риторику Москви про мир / фото ua.depositphotos.com

Російський правозахисник та опозиціонер Марк Фейгін вважає, що публічними заявами про бажання досягти миру Росія намагається відтягнути час прийняття важливих рішень на міжнародній арені, щоб отримати зброю зі сторони. 

"Дуже цікаво, як Москва себе поводить поряд із публічною риторикою про мир: "ми хочемо – вони не хочуть". Це повторює Лавров, Путін, усі чиновники нижчого рангу. Росіянам ніхто не вірить. Захід реагує на це як на обман. Це спроба Росії відтягнути час, виграти додаткові можливості, пов'язані з отриманням зброї на стороні", – пояснив він в ефірі телеканалу "Еспресо".

За словами Фейгіна, Москва хоче дипломатично відтягнути момент прийняття, наприклад, рішення про трибунал у Генасамблеї ООН. Водночас в РФ розуміють, що ухвалюються рішення, які матимуть наслідки для Росії – санкції, переслідування та різного роду рестрикції.

Відео дня

"Москва намагається виграти на кількох дошках позицію. Хоча б на старті тих партій відтягнути для себе найбільш негативні наслідки. Але це робиться через безвихідь. Можливо, Москва перебуває не в тому становищі, що може собі дозволити роками вести війну. Я більше схиляюсь до цього. Або з боку Китаю було навіювання про те, що у XXI столітті всі хочуть закінчити війну. Тому Путін і його оточення, виходьте на якесь рішення, тому що в протилежному випадку ви просто програєте. Росія програє, і ваша територія, і ваші інтереси, і ваша зона впливу може перейти до зовсім інших гравців", – зауважив правозахисник.

Війна в Україні: доля РФ

Політолог Андрій Піонтковський вважає, що російський диктатор Володимир Путін вже усвідомив, що війна проти України програна. Він прогнозує, що в Росії готуються до громадянської чи навіть мафіозної війни.

Водночас, за словами Піонтковського, у США та Китаї розглядають угоду з Росії та українського питання. Аби Пекін не допомагав Москві у війні проти України, йому пропонують російські території.

Крім того, секретар РНБО Олексій Данілов каже, що розпад Росії є неминучий. За його прогнозом, фрагментація РФ почнеться з Кавказу.

Вас також можуть зацікавити новини: