Росіяни перейшли на стару зброю / фото Міноборони РФ

На озброєнні російських окупаційних військ в Україні почали з'являтися ручні гранатомети РПГ-16 - сильно застаріла зброя, нездатна боротися з сучасними танками. Про це заявив військовий експерт Олександр Коваленко.

Він зазначив, що даний гранатомет був прийнятий на озброєння в 1970-му році і призначався для використання десантними і спеціальними підрозділами. Однак ця зброя дуже швидко перестала задовольняти сучасним потребам через низьке бронепробиття, і її списали.

"Але, війна в Україні схоже настільки виснажила ресурси і запаси РОВ, що зі складів стали діставати і давно забутий РПГ-16", – констатує експерт.

Відео дня

Коваленко зазначив, що гранатомет все ще "досить непоганий" у разі його застосування проти вогневих точок, але абсолютно марний проти сучасних танків.

"Особливо якщо ми говоримо про перспективу появи в зоні бойових дій Leopard 2. Це взагалі як укус комара слону. Але на безриб'ї і рак риба ... " - говорить експерт.

РПГ-16 помітили на фронті в Україні / скріншот

Проблеми зі зброю в російській армії

За даними українського Генштабу, з початку повномасштабного вторгнення російська армія втратила в Україні понад 3400 танків, майже 6700 інших бронемашин, 2400 одиниць ствольної артилерії, майже 5300 автомобілів. Втрати піхотної зброї і амуніції і зовсім не піддаються підрахункам.

Британська розвідка констатує, що російська військова промисловість не в змозі виробляти сучасні озброєння в значущих кількостях.

На тлі катастрофічної нестачі озброєнь голова військового комітету Держдуми порадив російським бізнесменам самостійно купувати системи ППО для захисту своїх підприємств від можливих ударів українських безпілотників.

Вас також можуть зацікавити новини: