Деякі країни не виключають відправку своїх військ в Україну / фото facebook.com/57InfantryBrigade

Влада країн Балтії та Польщі припускає введення військ в Україну, якщоросійські окупанти досягнуть успіху.

Як пише німецьке видання Der Spiegel, на конференції з питань зовнішньої політики та політики безпеки, представники країн Балтії попередили німецьких урядовців про наслідки політики Берліна щодо війни в Україні. Йдеться про відмову надавати українській армії далекобійну зброю та заборону ЗСУ завдавати удари по території РФ західною зброєю.

"Їхній аргумент такий: якщо росіянам вдасться прорив на сході України через те, що Захід лише наполовину допомагає Києву, ситуація може різко загостритися. У такому випадку країни Балтії та Польща не чекатимуть на розгортання російських військ на своїх кордонах, вони самі відправлять війська в Україну. І що це означатиме, було зрозуміло: НАТО стане стороною війни", - констатує видання.

Відео дня

Як підкреслило видання, це той сценарій, якого бояться канцлер Німеччини Олаф Шольц та президент США Джо Байден.

"Ті, хто хоче обмежити війну через надмірну стриманість, насправді, ризикують вивести її з-під контролю", - зазначає Spiegel.

Ймовірна відправка західних військ в Україну

Деякий час тому президент Франції Еммануель Макрон оголосив ідею про можливу відправку зарубіжних військових в Україну. Цю ідею підтримали тільки країни Балтії та Польща, решта ж країн-членів НАТО, в тому числі й Німеччина, розкритикували таку заяву французького президента.

Вас також можуть зацікавити новини: