Захід ухвалив важливе рішення щодо капітуляції Путіна, вважає Піонтковський / фото – скріншот

Політолог і публіцист Андрій Піонтковський заявив, що країни Заходу ухвалили важливе рішення щодо безумовної капітуляції президента Російської Федерації Володимира Путіна. Вони більше не бояться російського диктатора та його шантажу.

В ефірі 24 каналу Піонтковський зазначив, що союз західних держав та України нарешті кінцево сформувався. За його словами, тут варто згадати слова Володимира Зеленського, що Україна стає лідером вільного світу, який "розбудив" Захід і допоміг йому не боятися Владіміра Путіна та його шантажу.

"Фактично зараз Захід ухвалив важливе рішення про безумовну капітуляцію Путіна. І ніякі фокуси з різдвяним перемир'ям йому вже не допоможуть", – додав він. 

Відео дня

Піонтковський наголосив, що Захід також позбувся самообмеження в питанні надання Україні озброєння.

"Головне, що весь Захід зняв накладене на себе самообмеження в жодному випадку не надавати ударні засоби, які можуть діставати територію Росії, та танки як наступальну зброю. Бар'єрів нема. Будуть передавати те, що необхідно для конкретних наступів. Це новий етап у відносинах України та США і міжнародних партнерів", – пояснив політолог. 

Війна в Україні: допомога Заходу

Західні країни продовжують підтримувати Україну в боротьбі з російською агресією. Так, 6 січня 2023 року адміністрація президента США Джо Байдена офіційно оголосила про новий пакет військової допомоги Україні відразу на $3 млрд. До нього увійдуть бронемашини Bradley, самохідні гаубиці, бронетехніка, ракети "земля-повітря", протитранспортні міни, боєприпаси та інше озброєння із запасів Пентагону.

Крім того, у новий пакет військової допомоги Україні від США вперше ввійдуть зенітні ракети Sea Sparrow з радіолокаційним наведенням, які можна запускати з моря або суші для перехоплення літаків чи крилатих ракет.

Вас також можуть зацікавити новини: