Путін звинуватив США в нападі Росії на Україну / скріншот

Президент Російської Федерації Володимир Путін знову відзначився цинічною заявою. Він звинуватив США у війні, яку сам розпочав проти України.

"Використання США у своїй зовнішній політиці таких інструментів, як підтримка так званих "кольорових революцій", підтримка "держперевороту" в Києві в 2014 році, в кінцевому підсумку і призвела до сьогоднішньої "української кризи", - заявив Путін на церемонії вручення вірчих грамот послам.

При цьому він зазначив, що відносини Росії і США деградували і переживають глибоку кризу.

Відео дня

Війна в Україні - що заявляв Путін

Російські війська розпочали повномасштабне вторгнення на територію України 24 лютого 2022 року. З самого початку президент РФ Володимир Путін назвав війну проти українців "спецоперацією". При цьому він заявив, що її цілі "демілітаризація" і "денацифікація" України. 

За рік війни цілі Кремля скоротилися територіально до виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. 

При цьому російська армія зазнала колосальних втрат у озброєнні та техніці - тисячі одиниць, а також у живій силі окупантів, а це вже понад 176 тисяч осіб. Не врятували ситуацію навіть найманці.

Вас також можуть зацікавити новини: