Російське судно з військовим вантажем з Сирії зайшло в Чорне море / фото twitter / YorukIsik

Російське судно, яке перебуває під санкціями, увійшло в Чорне море через Босфор. На борту контейнеровоза може знаходиться військовий вантаж з Сирії.

"Репатріація військової техніки: судно під російським прапором Sparta IV, що належить SC SOUTH LLC, яке знаходиться під санкціями Мінфіну США, пройшло через Босфор у бік Чорного моря по дорозі з Тартуса до Новоросійська з військовим вантажем", - повідомив у Twitter учасник незалежної консалтингової фірми з відстеження суден Bosphorus Observer Йорука Ішика.

При цьому він зазначив, що судно цивільне тільки за назвою. 

Відео дня

За інформацією NavalNews, для проходу через Босфор екіпаж Sparta IV заявив осадку 6,2 метра, що свідчить про велике завантаження. До входу в Босфор судно супроводжував ракетний корвет ВМФ РФ "Стерегущий".

Варто відзначити, що протоку Босфор конролює Туреччина.

Ситуація в Чорному морі станом на 5 березня - що відомо

З перших днів повномасштабного вторгнення Росії в Україну Чорне море перетворилося на полігон для російського військового флоту. Окупанти наповнили море морськими мінами, які створюють загрозу не тільки для українського узбережжя, а й для інших країн, що мають до нього вихід, тому що небезпечні предмети прибиває до берега, де вони можуть здетонувати.

Керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк 5 березня повідомила, що угруповання ворога в Чорному морі складається з 16 кораблів, чотири з яких - ракетоносці, на озброєнні яких понад 20 крилатих ракет типу "Калібр".

Вас також можуть зацікавити новини: