В Росії почали зміцнювати кордон у трьох областях / фото ua.depositphotos.com

Росія зміцює кордон у Бєлгородській, Курській та Брянській областях. Ці дії держава-агресор активізувала після рейдів "Сибірського батальйону", Російського добровольчого корпусу та легіону "Свобода Росії".

Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України. Зазначається, що особовий склад угруповань військ РФ "Курск", "Брянск" та "Бєлгород" тренують виявляти та боротись з диверсійно-розвідувальними групами, а також вести штурмові дії в умовах міської забудови, охороняти та обороняти об’єкти критичної інфраструктури.

"Вишкіл новобранців для посилення прикордонних російських регіонів окупанти проводять, зокрема, в окупованому Маріуполі та інших окупованих містах України", – додали у розвідці.

Відео дня

Крім того, ворог зміцнює, вдосконалює та маскує укріплення на Курщині, Бєлгородщині та Брянщині. Росіяни намагаються наростити кількість засобів боротьби з дронами, РЕБ та ППО.

"Зокрема, до Курської області планують перемістити підрозділи 5 зенітно-ракетної бригади ворога, яка нині перебуває на окупованій території Луганської області. Інженерні підрозділи росіян збільшують географію мінно-вибухових загороджень у прикордонних областях", – кажуть у ГУР.

Інші новини Росії

У Росії священникам РПЦ МП наказали молитися за перемогу у розвʼязаній проти Україні війні. Відповідна розсилка надійшла з Москви. Це перший документ, який на офіційному рівні пропагує внутрішньоцерковну підтримку війни.

Тим часом в Росії планують повернути смертну кару. Партія "Справедливая Россия" запропонувала провести референдум щодо цього питання. Натомість голова Держдуми В'ячеслав Володін стверджує, що "не треба ніяких референдумів, достатньо рішення Конституційного суду".

Вас також можуть зацікавити новини: