ВООЗ рекомендувала вакцину CoronaVac / фото REUTERS

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) рекомендувала для екстреного застосування китайську вакцину від коронавірусу CoronaVac виробництва компанії Sinovac Biotech.

"Сьогодні ВООЗ рекомендувала вакцину Sinovac для екстреного використання. Продукт Sinovac - це інактивована вакцина, яка потребує простих умов зберігання, що робить її зручною при наявності обмежених умов", - повідомили у ВООЗ, передає DW.

Зазначається, що CoronaVac стала другою китайською вакциною, застосування якої схвалила ВООЗ. Раніше організація рекомендувала до використання вакцини Sinopharm.

Наразі ВООЗ схвалила вже сім вакцин. Окрім китайських CoronaVac і Sinopharm до списку увійшли препарати Pfizer/BioNTech, Janssen, два варіанти вакцини від AstraZeneca, а також Moderna.

Читайте такожВ Україні зареєстровано вакцину AstraZeneca, що виробляється в Італії

Що відомо про вакцину CoronaVac

Як пише DW, понад 200 мільйонів доз вакцини компанії Sinovac вже були доставлені до різних країн. Компанія заявила, що, за її оцінками, в усьому світі було введено понад 100 мільйонів доз її препарату.

Раніше в Sinovac Biotech зазначили, що зможуть випускати до двох мільярдів доз вакцини на рік після запуску третього заводу з виробництва препаратів. Представник компанії додав, що її третій виробничий об'єкт в Пекіні почав культивувати клітини, в яких буде вирощуватися вірус.

Вакцину CoronaVac використовують і в Україні. Наразі Україна отримала вже 1,7 мільйона доз цього препарату. Зокрема, цією вакциною роблять щеплення в центрах масової вакцинації, які відкрились минулими вихідними в Києві, Одесі та Львові.

Вакцинація проти коронавірусу в Україні