Завезти підсанкційний смарфон в РФ не так просто / фото ua.depositphotos.com

Квест, як обійти санкції, в Росії набирає обертів - у РФ почали завозити електроніку нелегально і дорого. Звичайно ж, в обхід санкційних обмежень.

Про це йдеться в сюжеті журналістів проекту FreeДом.

Поставки товарів будуть за так званим паралельним імпортом, легалізацію якого днями схвалила Держдума РФ, щоб хоч якось врятувати ринок.

Адвокат і секретар робочої групи з питань санкцій у РФ Владислав Власюк пояснив, що ж означає паралельний імпорт.

"Знаходиться посередник. Тобто штучно в угоду вставляється компанія з тих країн, які не підтримали санкції, наприклад, Туреччина, Дубай. Які закуповують умовно товари для себе, а потім їх продають у РФ", — зазначив Власюк.

Тобто нелегальне ввезення товарів без згоди виробника або правовласника. Але це не може тривати довго, адже посередники теж можуть потрапити під санкції.

Як зазначають журналісти, перші пристрої вже нелегально потрапили в Росію. Вони дорожчі на 10-20% в порівнянні з тими ж моделями, які продавали до початку вторгнення РФ в Україну.

"Але не все так гладко, як стверджує уряд РФ. Тисячі поставлених смартфонів Samsung просто не працюють. Завезти пристрій з-за кордону не так просто. Адже представник вимагає активувати їх тільки в тих країнах, де їх спочатку відвантажили", — пояснили в сюжеті.

Це, звичайно, можна зробити, але на це буде потрібно до двох місяців. А це ще додаткові витрати для росіян. Учасники ринку припускають, що Росія до кінця літа залишиться без техніки та електроніки популярних брендів.

Як раніше повідомляв УНІАН, 3 червня Євросоюз остаточно затвердив шостий пакет санкцій проти Росії. Під обмеження потрапив засновник "Яндекса" Аркадій Волож. Акції компанії моментально обвалилися, на тлі чого Волож вирішив залишити посаду.

Після цього з'явилася інформація, що Україна вимагає від Європейського Союзу розробити новий більш жорсткий пакет санкції проти Російської Федерації, який завдасть ще більшого удару по російській економіці.

Вас також можуть зацікавити новини: