Північна Корея постачає Росії зброю / фото REUTERS

Північна Корея може поставляти Росії 107-мм ракети "Катюша", 122-мм ракетні установки, 155-мм або 122-мм артилерійські снаряди або інші боєприпаси для стрілецької зброї, кулеметів або автоматичних гвинтівок.

Про це пише агентство Reuters з посиланням на експертів.

Як розповів колишній координатор групи експертів ООН, незалежний консультант з санкцій Х'ю Гріффітс, у Північної Кореї є величезний запас артилерійських і реактивних снарядів радянської епохи, які відносяться до 1950-х років. За його словами, це снаряди для досить примітивних артилерійських і ракетних систем з аналогічним типом і калібром, якими росіяни обстрілюють українські міста.

Відео дня

Як додав професор Університету штату Анджело в Техасі Брюс Бехтол, "все, що виробляє Північна Корея, в основному є копією старих радянських систем". Він вважає, що, швидше за все, корейці відправляють РФ зброю не по морю, а по залізниці через спільний кордон, оскільки кораблі можуть заарештувати.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що, за даними американської розвідки, Росія купує мільйони артилерійських снарядів і ракет у Північної Кореї. Це свідчить про те, що глобальні санкції серйозно обмежили її ланцюжка поставок і змусили Москву звернутися до держав-ізгоїв за військовими поставками.

Вас також можуть зацікавити новини: