ЄС готує новий пакет санкцій проти РФ / фото REUTERS

Європейський союз продовжує розробляти шостий пакет санкції проти Росії. Вперше обмеження можуть торкнуться енергетичного сектора РФ. Єврочиновники розглядають деякі "обмеження імпорту російської нафти".

Як пише з посиланням на власні джерела Politico, також від SWIFT можуть відключити ще одну частину банків.

"У міру того, як війна в Україні затягується, до лідерів ЄС все частіше пред'являються вимоги перекрити життєво важливий потік доходів Кремля, що надходить від прибуткового енергетичного сектора Росії, особливо від експорту нафти і газу", – зазначає видання.

Відео дня

Судячи із заяв голови Європейської комісії Урсули фон дер Ляйен, від SWIFT можуть відключити "Сбербанк" (найбільший державний банк РФ - УНІАН). Але інший дипломат неофіційно говорить, що від системи обміну банківської інформації SWIFT можуть відключити всі банки, включаючи Газпромбанк.

"Що стосується нафти, то неясно, наскільки швидким і всеосяжним буде поетапна відмова від імпорту з Росії в майбутньому. Оскільки доходи від нафти і газу становлять найважливіше джерело фінансування російської військової машини, санкції щодо енергетики розглядаються як життєво важливий наступний крок у відповідь ЄС на вторгнення", – додає видання.

Раніше ЄС вніс до списку санкцій російського підприємця Євгена Пригожина, якого називають "кухарем Путіна", і українського бізнесмена Сергія Курченка.

А Великобританія планує цього тижня ввести нові санкції проти Росії, які будуть націлені на оборонний комплекс агресора і олігархів.

Вас також можуть зацікавити новини: