Із Болгарії видворили російського пропагандиста / фото ua.depositphotos.com

З Болгарії видворили кореспондента "Российской газеты" Александра Гацака та  заборонили йому в’їзд до Євросоюзу. Як повідомляє Nova.bg, про це заявили у Державному агентстві з нацбезпеки (ДАНС).

"З огляду на діяльність, що становить загрозу для нацбезпеки Болгарії, за наказом керівника ДАНС до громадянина РФ Александра Гацака, акредитованого у Болгарії кореспондента "Российской газеты", застосовано примусові адміністративні заходи у вигляді позбавлення посвідки на проживання, видворення та заборону на в’їзд і проживання на території країн-членів ЄС", – цитує видання повідомлення ДАНС. 

Повідомляється, що 29 вересня Гацака викликали до міграційного управління МВС і згодом до ДАНС, проте він відмовився з’являтися і "сховався у посольстві РФ". Після втручання МЗС Болгарії росіянин все ж залишив територію Болгарії 1 листопада. Наголошується, що ці дії спрямовані на захист нацбезпеки, а не обмеження свободи слова та вираження поглядів. 

Відео дня

Російські шпигуни у Європі - деталі

Прем'єр-міністр Словенії Роберт Голоб опинився в центрі скандалу через арешт російських шпигунів у листопаді минулого року, оскільки його звинувачують у тому, що він відклав дату їх затримання.

Вас також можуть зацікавити новини: