Українці на навчаннях у Великій Британії / фото Royal Navy

Близько 900 українських морських піхотинців пройшли курс підготовки у Великій Британії. Про це повідомляють у прес-службі Королівського військово-морського флоту.

Королівські морські піхотинці понад півроку навчали українських колег мистецтву проведення рейдових дій та складних операцій, а також передавали досвід щодо планування та проведення рейдів з використанням малих катерів. 

Кожна група пройшла сувору п'ятитижневу програму, під час якої розвивалися навички життя/виживання в польових умовах, надання першої медичної допомоги на полі бою, ведення ближнього бою та фізичної підготовки.

Відео дня

Курс включав використання мінометів, ПТРК, зенітних ракет "Стінгер" та безпілотників для розвідки і вибухового знищення перешкод, таких як протитранспортні укріплення "Зуби дракона".

Відзначається, що у навчаннях брали участь як добровольці без попереднього військового досвіду, так і ті, хто вже брав участь у бойових діях на передовій.

Тренування проводили інструктори з 42-ї та 47-ї рейдової групи "Коммандос", а також армійські десантники з 24-ї інженерно-саперної бригади "Коммандос" та королівські артилеристи з 29-ї бригади "Коммандос".

Навчання українських військових у Великій Британії

З початку 2022 року понад 20 тисяч військовослужбовців Збройних Сил України вже пройшли підготовку у Великій Британії. На початку цього року Велика Британія взяла на себе зобов'язання підготувати ще 20 тисячновобранців.

Крім того, британці надали широкий пакет інших навичок, включаючи медичну підготовку і підготовку військових капеланів для надання пастирської допомоги, духовної підтримки і моральних настанов.

Включаючи програму "Операція Інтерфлекс" і програму для морських піхотинців, підготовку Збройних сил України підтримують Австралія, Канада, Данія, Фінляндія, Литва, Нідерланди, Нова Зеландія, Норвегія, Фінляндія, Швеція і Швеція.

Вас також можуть зацікавити новини: