Нічний спалах на білоруському аеродромі / Скріншот

Моніторингова група "Беларускі Гаюн" проаналізувала нічні вибухи і спалахи на території аеродрому "Зябровка" й опублікувала перше відео з місця події. 

Запис опублікований в Телеграм-каналі групи. Вона була знята на відстані близько 20-25 км від аеродрому. 

"Видно чіткий великий спалах, не схожий на "загоряння двигуна". За уточненими даними, спалахи і вибухи в районі аеродрому "Зябровка" почалися близько 00:20 11 серпня, що вже саме по собі повністю спростовує інформацію МО РБ", - йдеться у повідомленні. 

Відео дня

Нагадаємо, в Міноборони Білорусі заявили, що близько 23:00 "сталося загоряння однієї з одиниць техніки".

На аеродромі в Зябровці дислокується угруповання ЗС РФ зі значною кількістю техніки: близько 10 одиниць ЗРК С-400" Тріумф", дві одиниці ЗРПК "Панцир", присутні ОТРК "Іскандер". Крім цього, прикопані танки і БМП. 

Виходячи з наведеної вище інформації, група "Беларускі Гаюн" розглядає кілька версій "хлопків" на військовому аеродромі в Білорусі. Так, там могли проводитися нічні тренування ВПС і ППО зі стрільбою; по аеродрому могли завдати ударів і знищити комплекси ЗРК; відпрацьовувалося збиття БПЛА за допомогою ППО; помпаж авіадвигуна (найменш ймовірний).

Нагадаємо, вночі 11 серпня "Беларускі Гаюн" повідомив, що в Білорусі було чути звуки вибухів і видно спалахи на аеродромі "Зябровка" в Гомельській області.

Стверджувалося, що на військовому об'єкті було не менше 8 спалахів.

Раніше Міністерство оборони Білорусі повідомило про проведення навчань військ ППО і ВПС з бойовою стрільбою, проте чи пов'язані вони зі спалахами в районі Зябровки - невідомо.

Вас також можуть зацікавити новини: