Білорусь віддала аеродром "Зябровка" під контроль Росії / фото ua.depositphotos.com

У Білорусі в ніч на 11 серпня чутно звуки вибухів і видно спалахи на аеродромі "Зябровка". Військовий об'єкт розташований у Гомельській області.

Про це повідомляє Telegram-канал "Беларускі Гаюн".

"Надходить інформація, що в районі аеродрому "Зябровка" чути вибухи та видно спалахи. Дані підверджують відразу кілька джерел", - пишуть ЗМІ

Відео дня

Відтак, починаючи з 00:30 години 11 серпня, на військовому об'єкті було не менше 8 спалахів.

Видання "Флагшток" у телеграмі також написало, що були чутні вибухи і видно спалахи.

"З 00:25 по 00:32 були чутні вибухи, відчувалася ударна хвиля, кілька разів через хмарність було видно світлові проблиски. Напрямок - зябровський аеродром", - йдеться в повідомленні.

Раніше Міністерство оборони Білорусі повідомило про проведення навчань військ ППО та ВПС із бойовою стріляниною, однак чи пов'язані вони зі спалахами в районі Зябрівки – невідомо.

Нагадаємо, три попередні дні після прильоту борту в Гомель помічали рух тралів, що перевозять ракети, ймовірно, під ЗРК С-300/С-400.

Раніше повідомлялося, що росіяни переробляють ракети С-300, призначені для протиповітряної оборони, і ведуть з них вогонь по землі.

Крім того, Пентагон вперше підтвердив відправку в Україну нового типу ракет-AGM-88 (HARM). Вони можуть бути використані для ураження російських зенітних радіолокаційних систем, таких як С-400.

Вас також можуть зацікавити новини: