Путін через заколот Пригожина записував термінове звернення до росіян / скріншот

Заколот ПВК "Вагнера" вже отримав сторінку у "Вікіпедії". Там покроково розписали інформацію про заколон Євгена Пригожина, через який Путін записав термінове відеозвернення до свого народу.

Що незвичного у поведінці диктатора помітили психологи та експерти, Путін був бункерний чи несправжній, про що свідчила його міміка - все це розповів кандидат психологічних наук, експерт-профайлер Дмитро Попов в ефірі "1+1" в рамках телемарафону.

"Той, хто видавав себе за Путіна, тому що це, на мій погляд, двійник, той само двійник, який був нещодавно на Петербурзькому економічному форумі. А бункерний варіант був з військкорами, це дві різні людини", - каже Попов.

Він помітив, що звернення до росіян через заколот Пригожина Путін зачитував майже беземоційно. Емоції, за словами профайлера, з'явились лише тоді, коли президент РФ почав говорити про зрадництво. 

"Тільки в цей момент була емоція агресії та емоція несприйняття того, що відбувається... Можна говорити, що це була зневага й огида. Але цей Путін він читав рівномірно, без емоційних сплесків... Те, що він стоїть, було зроблено для того, щоб підвищити ціну цього виступу, передати те, що він дуже стурбований", - аналізує кандидат психологічних наук.

Крім того, він дав характеристику поведінці Пригожина у дні заколоту в Росії. Експерт зазначив, що ватажок "Вагнера" не вміє грати, він - справжній. "Саме цим він і "бере" пересічного росіянина. Він був дуже впевнений у собі, він знав, на що йде...", - вважає Попов. 

Чим закінчився заколот Пригожина в Росії

Після обвинувачень на адресу Міноборони РФ в обстрілі позицій ПВК "Вагнера" її очільник Євген Пригожин пішов на Ростов, де взяв під контроль зі своїми найманцями усі військові об'єкти. Він хотів йти на Москву, якщо Шойгу й Герасимов з ним не зустрінуться. 

Згодом на це відреагував президент РФ Володимир Путін, записавши звернення до росіян й назвавши організований Пригожиним заколот "зрадою" та "ударом у спину".

Ввечері 24 червня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко провів переговори з Пригожиним, під час яких було вирішено: "вагнерівці" повертаються у польові табори, з ватажка "Вагнера" знімають обвинувачення, а сам він їде до Білорусі

Вас також можуть зацікавити новини: