Єврокомісії буде доручено розпочати аналіз оцінки віз, які вже видані російським громадянам / фото ua.depositphotos.com

Естонія, Латвія, Литва та Польща планують на національному рівні заборонити видачу віз росіянам та обмежити в’їзд громадянам РФ з візами ЄС.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Міністерства закордонних справ Естонії.

Зазначається, що на неформальній зустрічі міністрів закордонних справ у Празі було досягнуто загальної згоди щодо того, що Єврокомісії буде доручено розпочати аналіз оцінки віз, які вже видані російським громадянам.

Відео дня

Водночас міністри закордонних справ Естонії, Латвії, Литви та Польщі виступили зі спільною заявою про значне збільшення громадян Росії, які в'їжджають до Європейського Союзу та Шенгенської зони, і загрозу безпеці, яку це становить.

"Поки ми не досягнемо згоди щодо обмеження в’їзду громадян Росії до Європейського Союзу, Естонія та інші країни, які мають спільний кордон з Росією та Білоруссю, розглядатимуть питання про національну заборону на видачу віз або обмеження перетину кордону для громадян Росії з візами ЄС", – сказав глава МЗС Естонії Урмас Рейнсалу.

Він підкреслив, що двері Естонії залишаться відкритими для громадян Росії, які приїжджають з гуманітарних причин, а також для представників опозиції та дисидентів.

Нагадаємо, в Естонії схвалили новий пакет допомоги для України.

Вас також можуть зацікавити новини: