В США відповіли на російські ядерні погрози / фото УНІАН

Якщо росіяни застосують ядерну зброю в Україні, це буде вважатися нападом на  НАТО. Таку заяву зробив впливовий американський сенатор від Республіканської партії Ліндсі Грем.

Хоча Україна поки не входить в Альянс, вона все одно межує з ним, додав сенатор, передає Голос Америки. "Час протверезішати, зрозуміти, що ваше варварське вторгнення до України не працює, вивести війська і врятувати багато росіян від безглуздої смерті", - закликав Грем.

"До моїх російських друзів, які говорять про застосування ядерної зброї в Україні: вам потрібно зрозуміти, що це стане нападом на саме НАТО, через близькість України до території НАТО", - уточнив він свою думку.

Відео дня

Заява сенатора прозвучала після того, як заступник голови Ради нацбезпеки РФ Дмитро Медвєдєв заявив, що його країна може застосувати ядерну зброю проти України для протистояння контрнаступу ЗСУ.

В Білому домі назвали такі заяви "безвідповідальними". Там наголосили, що  Кремль зіткнеться з серйозними наслідками, якщо застосує ядерну зброю.

Ядерні погрози РФ

РФ вже не вперше погрожує світу застосуванням ядерної зброї. Кремль почав шантажувати цими заявами ще минулого року. А два дні тому екс-президент РФ Дмитро Медвєдєв заявив, що Росії "довелося б" піти на використання ядерної зброї, якби наступ України вдався і вона звільнила захоплені Росією території.

Вас також можуть зацікавити новини: