У Швейцарії більше сотні людей вийшли на вулиці / фото ua.depositphotos.com

У швейцарському місті Лозанна затримали семеро людей, більшість з них підлітки. Всього в центрі міста зібралися близько 100 осіб, які розбили вітрини у кількох магазинах. 

Видання Associated Press пише, що в суботу, 1 червня, ввечері понад 100 осіб зібралися в центрі Лозанни, йдеться в заяві поліції. Відзначається, що люди відповіли на звернення в соціальних мережах, пов'язаних з декількома ночами насильства, які потрясли Францію після вбивства поліцією 17-річного підлітка в передмісті Парижа.

За словами поліції, кілька вітрин і двері магазину були розбиті. Співробітники поліції розігнали молодих людей, які кидали в них бруківку і коктейлі Молотова. Всього затримали шість осіб у віці від 15 до 17 років - трьох дівчат і трьох хлопців з португальським, сомалійським, боснійським, швейцарським, грузинським і сербським громадянством, а також 24-річного швейцарця.

Відео дня

Заворушення у Франції - що відомо

Заворушення у Франції почалися 27 червня після того, як поліцейський застрелив 17-річного підлітка Наеля в передмісті Парижа Нанті. Хлопця зупинили за порушення правил дорожнього руху

Президент Франції Еммануель Макрон, який достроково покинув саміт ЄС у Брюсселі, попросив соцмережі видалити "найбільш делікатні" кадри заворушень і розкрити особистості підбурювачів. 

Станом на 1 липня правоохоронці затримали понад 1300 осіб. При цьому постраждали 79 співробітників поліції. Нападу також зазнали 31 поліцейський відділок, 16 муніципальних поліцейських дільниць і 11 казарм жандармерії. Також наголошується, що були розгромлені 492 будівлі, 2 тисяч авто спалені, розграбовані десятки магазинів.

Вас також можуть зацікавити новини: