Зеленський прибув до Берліна / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Президент України Володимир Зеленський прибув до Берліна, пише SPIEGEL.

У себе в Telegram-каналі глава Української держави опублікував фото і коротко написав про плани.

"Попереду два важливі дні. Заплановані зустрічі з партнерами в Німеччині та Франції, нові домовленості та участь у Мюнхенській безпековій конференції. Нова архітектура безпеки для України, нові можливості. Робимо все, щоб якнайшвидше закінчити війну на справедливих українських умовах та забезпечити надійний мир", - зазначив він.

Відео дня

Оновлено. Згодом на сайті президента України було зазначено, що Зеленський розпочав робочий візит до Німеччини.

"Глава держави прибув до Відомства Федерального канцлера Німеччини у Берліні, де почалися його переговори з канцлером ФРН Олафом Шольцем. Лідери планують обговорити подальшу підтримку України в оборонній, політичній та фінансовій сферах", - йдеться у повідомленні.

Зеленський провів переговори із Шольцем у Берліні (фото)

За підсумками переговорів заплановане підписання Угоди про співробітництво у сфері безпеки між Україною та Німеччиною.

"Володимир Зеленський та Олаф Шольц також обговорять питання підтримки України на шляху до набуття членства у Європейському Союзі та НАТО", - повідомили у ОП.

Зеленський прибув до Берліна / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Передбачається, що у Берліні Зеленський зустрінеться для переговорів з канцлером Олафом Шольцем, планується підписання двосторонньої угоди про безпеку між Німеччиною та Україною.

Потім Зеленський повинен зустрітися з Федеральним президентом ФРН Франком-Вальтером Штайнмаєром, а ввечері він відправиться до Франції. Там Зеленський хоче підписати другу угоду про безпеку з президентом Франції Еммануелем Макроном.

Мюнхенська конференція - що повідомлялося

Як писав УНІАН, у п'ятницю, 16 лютого, стартує Мюнхенська конференція з безпеки, в якій візьмуть участь провідні політичні та військові діячі з усього світу. Головними темами будуть війни в Україні та Ізраїлі.

Захід відбудеться в готелі Bayerischer Hof до неділі, 18 лютого. У ньому візьмуть участь президент України Володимир Зеленський, віце-президент США Камала Харріс та Канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Вас також можуть зацікавити новини: