Зеленський прибув до Саудівської Аравії / фото фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський прибув до Саудівської Аравії, де виступить на саміті Ліги арабських держав, повідомив він у своєму Telegram-каналі.

"Прибув до Саудівської Аравії. Виступлю на саміті Ліги арабських держав. Зустрінуся зі Спадкоємним принцом Мухаммадом бін Салманом аль-Саудом та проведу інші двосторонні переговори", - зазначив Зеленський.

Він додав, що пріоритети України - це повернення усіх політичних в’язнів Криму і тимчасово окупованих територій, повернення всіх полонених та незаконно депортованих, представлення української формули миру, до реалізації якої необхідно залучити якомога більше держав, гарантування енергетичної безпеки наступної зими.

Відео дня

"Іще один пріоритет - захист мусульманської спільноти України. Разом з нами - Мустафа Джемілєв, лідер кримськотатарського народу. Крим першим постраждав від російської окупації, і більшість із тих, хто зазнає репресій в окупованому Криму, - мусульмани", - зауважив президент України.

Зеленський візьме участь у саміті G7

Як повідомляв УНІАН, Зеленський візьме участь у саміті лідерів "Великої сімки".

Про це писав Bloomberg, а також підтверджував секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов. Пізніше у прес-службі Апарату РНБО уточнили, що Зеленський візьме участь в онлайн-форматі, а не особисто.

Вас також можуть зацікавити новини: