Окупанти все ще сподіваються провести "референдуми" / фото ua.depositphotos.com

Росія має намір провести "референдуми" й анексувати території чотирьох українських областей - Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької.

Таку думку висловив Радіо НВ журналіст Сергій Гармаш.

"Причому Донецьку, Луганську планується анексувати, тобто в межах адміністративних кордонів. Що стосується Херсона і Запоріжжя, думаю, що не прийнято остаточне рішення - воно буде залежати від ситуацій на фронті, дій наших військових", - говорить він.

Відео дня

Гармаш нагадав про контрнаступальні дії ЗСУ, які не дозволяють окупантам зафіксувати за собою стабільну територію, проводити там "референдуми" і навіть оголошувати свої "держави".

Говорячи про терміни "референдумів", журналіст нагадав, що їх запланували на 11 вересня - так званий "єдиний день голосування" в РФ. При цьому він засумнівався, що окупанти встигнуть підготуватися до цієї дати й захопити більше українських територій, ніж зараз.

"Це буде дуже важко їм зробити, тому я думаю, що 11 [вересня] - ні. Але у нас ще є 7 жовтня - 70-річчя Путіна. Думаю, що російські військові люблять до таких дат якісь подарунки робити своїм вождям. Давайте не забувати, що 30 грудня буде 100 років з дня заснування Радянського Союзу. Враховуючи, що для Путіна історія має особливе значення, думаю, що можуть намагатися і до цього терміну щось приєднати, відтворити Радянський Союз в якійсь формі. Все буде залежати, звичайно, від їх успіхів або, я сподіваюся, неуспіхів на фронті", - підкреслив Гармаш.

Раніше американські аналітики розповіли, що окупанти хочуть захопити більше території України перед їх анексією.