Востаннє Міністра оборони Китаю бачили на публіці наприкінці серпня / Колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, скріншот з відео Bloomberg

Міністра оборони Китаю Лі Шанфу, про зникнення якого повідомляли ЗМІ деякий час тому, зняли з посади. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на державну телекомпанію Китаю CCTV.

Це стало останньою в низці гучних перестановок в уряді президента Сі Цзіньпіна. Раніше Китай вже усунув з посади міністра закордонних справ Цинь Гана і деяких високопоставлених генералів.

Відзначається, що відсторонення Лі Шанфу, який отримав підвищення в березні, викликає більше питань про стабільність на найвищих рівнях китайського уряду.

Відео дня

У той же час, зазначає Bloomberg, це може відновити військові переговори на високому рівні Китаю з США після перерви, що тривала більше року. Раніше Китай відмовився від пропозицій США провести переговори Лі і американських воєначальників через санкції, накладені на нього при адміністрації Трампа.

Таємниче зникнення міністра оборони Китаю

Останній раз Лі Шанфу з'являвся на публіці 29 серпня, коли він виголосив промову на форумі в Пекіні, після чого зник з публічного поля.

В середині вересня в ЗМІ з'явилася інформація, що він був позбавлений своїх обов'язків міністра оборони. Також Financial Times і The Washington Post з посиланням на уряд США стверджували, що Лі Шанфу опинився під слідством, з приводу закупівель військової техніки.

Вас також можуть зацікавити новини: