Стало відомо, чому Сергій Лавров міг відмовитися від обіду на саміті глав МЗС G20 / фото REUTERS

Глава Міністерства закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров навіть не пообідав на зустрічі глав МЗС "Великої двадцятки" (G20), оскільки, за неофіційними даними, йому підготували неприємний сюрприз.

Російському міністру підготували прийом, який для нього зрозумілий, написав у Facebook російський соціолог Ігор Ейдман.

"Знаєте, чому Лавров втік з саміту G20 прямо перед обідом? Ну, зрозуміло, образився, що від нього всі шарахаються, як від зачумленого. Але чому навіть не пообідав? Кажуть, справа ось у чому. Лаврову, як любителю злодійського сленгу і понять, приготували зрозумілий для нього прийом - особливий дірявий посуд і місце на килимку під столом, щоб випадково об нього не "зашкваритися"...", - поділився експерт.

Відео дня

Було підготовано сюрприз: експерт пояснив, чому глава МЗС РФ навіть не пообідав на зустрічі G20

Раніше повідомлялося, що Сергій Лавров достроково покинув зустріч міністрів G20 на Балі - не брав участі в офіційній трапезі.

За відомостями ЗМІ, російський міністр покинув зал засідань відразу після виступу. Журналісти також дізналися, що представник РФ ухилився від відповіді на запитання глави МЗС Німеччини Анналени Бербок.

Нагадаємо, 8 липня на Балі відбулася зустріч глав МЗС G20. 

"Велика двадцятка" створена в 1999 році, до її складу входять: США, Китай, Росія, Японія, Німеччина, Франція, Британія, Бразилія, Канада, Італія, Індія, Австралія, Мексика, Південна Корея, Індонезія, Туреччина, Саудівська Аравія, Аргентина, Південна Африка і Євросоюз.

Варто зазначити, що відносини між Росією і низкою інших країн світу, зокрема, США і державами ЄС, погіршилися через те, що РФ 24 лютого зважилася на повномасштабне вторгнення в Україну.

Вас також можуть зацікавити новини: