vru.gov.ua

Як передає кореспондент УНІАН, на засіданні ВРЮ було з’ясовано, що Льон взимку 2014 року присудила 15 діб адмінарешту активісту місцевого майдану лише на підставі рапортів та міліцейського протоколу, в якому було сказано, що затриманий нецензурно висловлювався.

При цьому суддя проігнорувала факт відсутності даних від інших свідків, які б підтвердили слова міліціонерів.

Читайте такожСуддя у справі Корбана Микола Чаус поки що залишається на своїй посаді

Відео дня

Крім того, як було встановлено на сьогоднішньому засіданні, суддя розпочала судове засідання у даній справі вже через 10 хвилин після затримання активіста правоохоронцями.

Що стосується судді Подільського райсуду Захарчук, то було з'ясовано, що вона відмовила учаснику автопробігу до Межигір'я у залученні свідків - працівників міліції, які стверджували, що порушення прав дорожнього руху має місце, однак на підставі рапортів та протоколу цих свідків визнала учасника пробігу до Межигір'я винним у правопорушенні.

Разом з тим голова ВРЮ Ігор Бенедисюк не вважає, що сьогоднішні рішення ВРЮ щодо цих двох суддів означають, що Вища рада юстиції занадто м'яко поводиться з суддями, що переслідували “майданівців”.

Читайте такожВРЮ пропонує президентові та Раді звільнити 277 кримських суддів

“Якщо подивитись на ці два питання, то можна дійти до такого висновку. А якщо поглянути на весь процес, то із 28 висновків тимчасової спецкомісії, 21 висновок Вища рада юстиції підтримала і прийнято рішення рекомендувати звільнити цих суддів за порушення присяги”, - сказав Бенедисюк.