прокуратура

Як повідомили УНІАН у прес-службі Генеральної прокуратури України, перевіркою встановлено, що помічник командира батальйону з фінансово-економічної роботи – начальник фінансово-економічної служби однієї з військових частин, отримавши грошові кошти для здійснення виплати військовослужбовцям частини грошового забезпечення за липень та грошової винагороди за участь в АТО за червень на загальну суму 400 тис. грн, частину суми в розмірі понад 210 тис. грн привласнив.

При цьому за вказані кошти він не тільки придбав собі легковий автомобіль, але й погасив свої кредитні зобов’язання перед установами банків.Читайте такожУ Львові затримали грабіжників, які вкрали продуктові пожертви військовим 

Відомості щодо вказаного кримінального правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 410 (заволодіння військовим майном шляхом зловживання службовим становищем, що карається позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років) Кримінального кодексу України.

Відео дня

Щодо підозрюваного 28 серпня було застосовано запобіжний захід – тримання під вартою та визначено розмір застави у розмірі 1 млн грн.