Вантажівка зламався, коли Фардін Каземі перевозив родзинки \ ZRZUTKA.PL

Жителі Польщі зібрали майже 250 тис. злотих ($65 тис.), щоб придбати нову вантажівку іранському водію. Той опинився в безвихідній ситуації, коли його вантажівка зламалася і не підлягала ремонту.

Читайте також"Крымская "белочка": американський далекобійник заспівав про "українських диверсантів" у Криму (відео)

Фардін Каземі привіз до Польщі родзинки і повинен був поїхати в Чехію, щоб забрати товари для імпорту в Іран, передає Бі-бі-сі. Коли виявилося, що він не може полагодити вантажівку, йому довелося якийсь час спати в ній. "Поляки стали моїми ангелами", - зізнався Каземі.

Відео дня

Перш ніж повернутися додому, Каземі доведеться отримати від іранської влади дозвіл на ввезення на територію країни нової вантажівки. Для цього іранським чиновникам потрібно буде призупинити дію санкцій, що забороняють ввезення в Іран певних товарів з Євросоюзу.

Житель міста Хой на північному заході Ірану Каземі возить вантажі в Європу понад 25 років. Проблеми у нього почалися 3 грудня, коли його 30-річна вантажівка зламалася в місті Козеглові в центральній Польщі.

Польські далекобійники опублікували в інтернеті прохання про допомогу, щоб зібрати гроші на ремонт вантажівки, вони також попросили нагодувати іранця і пустити переночувати.

Необхідна сума в 100 тис. злотих ($26 тис.) була зібрана за добу, зараз вона збільшилася вдвічі. І пожертвування все ще продовжують надходити.

З'ясувалося, що ремонтувати вантажівку невигідно, тому зараз організатори збору планують придбати нову.

Згідно з іранським законодавством, в країну дозволено ввозити тільки автомобілі не старше трьох років, тому поляки мають намір придбати для Каземі уживаний тягач 2017 року, який зможе потягти його причіп.

План однак може і провалитися через санкцій Ірану на ввезення товарів з країн ЄС. В такому випадку доведеться просити іранську владу зробити виняток для нової вантажівки Каземі.

"Я 27 років їжджу по Європі, до цих пір у мене не було можливості познайомитися з поляками краще. Вони, виявляється, чудові люди, а мені все ще важко повірити в їхню допомогу", - сказав Фардін Каземі виданню Dziennik Zachodni. "Ми поки нічого не розповіли моїй матері, щоб не турбувати її. Вона просто думає, що я на роботі", - додав він.