Є продукти, які необхідні людині / фото ua.depositphotos.com

Доктор медичних наук Джорджія Еде, яка проходила навчання у Гарварді та спеціалізується на харчовій та метаболічній психіатрії, назвала один продукт, який обов'язково треба мати у своєму раціоні.

Як пише cnbc, у неї запитали, якби вона могла віддати перевагу лише одному продукту у своєму раціоні, то що б це було. Джорджія назвала м'ясо, хоча й визнала, що багато дослідників з нею не погодились би.

"Мене давно цікавить зв’язок між їжею та здоров’ям мозку, а також загальним самопочуттям. І в моїх дослідженнях я ще не знайшла надійного, правдоподібного аргументу для здоров’я проти вживання будь-якого м’яса. Насправді жодна інша група харчових продуктів не є достатньо поживною, достатньо безпечною чи достатньо географічно доступною, щоб рекомендувати її як здорову основу оптимальної дієти людини", - наголосила експерт.

Відео дня

За її словами, м’ясо корисне для здоров’я кишечника, оскільки воно не дратує його, легко засвоюється та підтримує здоровий рівень інсуліну, не сприяючи стрибкам рівня глюкози в крові.

Воно також забезпечує всі необхідні макронутрієнти та мікроелементи, включно з деякими, які важко або неможливо отримати з рослинної їжі. М'ясо - це чудове джерело всіх вітамінів групи B, включаючи B7, якого рослини містять дуже мало, і B12, якого рослини не містять зовсім. Крім того, тільки цей продукт містить гемове залізо. Це форма заліза, яку ми засвоюємо принаймні втричі легше, ніж негемове залізо в рослинах. Також лише продукти тваринного походження містять форму MK‑4 вітаміну K2, який легше засвоюється. Саме його використовує людський мозок. 

Інші поради щодо харчування

Учені з Медичного коледжу Бейлора (США) провели нове дослідження і дійшли висновку, що червоне м'ясо, можливо, не таке вже й шкідливе.

УНІАН розповідав, що станеться з вашим тілом, якщо ви їстимете червоне м'ясо щодня.

Керівник м’ясного бізнесу Джордан Хенлі дав важливі поради щодо приготування білкової їжі

Вас також можуть зацікавити новини: