В залежності від м'яса змінюється підхід до його приготування / фото ua.depositphotos.com

Керівник м’ясного бізнесу Джордан Хенлі дав важливі поради щодо приготування білкової їжі. За його словами, в першу чергу треба визначитися, який шматок м’яса ви купуєте.

"Зверніть увагу на такі шматки, як голова, гомілка, грудинка та короткі ребра, які можуть стати неймовірно ніжними, якщо правильно їх приготувати", — цитує Хенлі Express.

Одним із найкорисніших способів підготовки продукту є маринування. Воно не тільки сприяє розм’якшенню м’яса, але й додає йому смаку.

Відео дня

"Використовуйте кислі інгредієнти, такі як оцет, лимонний сік або йогурт, разом із травами, спеціями та олією, щоб створити ароматний маринад. Нехай м’ясо маринується на кілька годин або на ніч у холодильнику", - зазначив чоловік.

Для приготування більш дешевого та жорсткого м'яса Хенлі рекомендує притримуватись низьких температур та нікуди не поспішати.

"Дешевші шматки часто мають більше сполучної тканини, яка може бути жорсткою. Методи повільного приготування, такі як тушкування або використання повільної плити, можуть розщепити ці тканини, зробивши м’ясо ніжним і ароматним. Ключовим є низьке та повільне приготування їжі при нижчій температурі протягом тривалого часу", - пояснив м'ясник.

Він також є шанувальником приготування під тиском, яке Хенлі назвав "чудовим інструментом" для швидшого розм’якшення твердих шматків м’яса.

"Використання пару та тиску, щоб розщепити волокна м’яса, призводить до м’якості м’яса. Воно ідеально підходить для рагу та печені. Під час смаження або повільного приготування додайте трохи рідини в посудину. Це може бути бульйон, вино або навіть просто вода. Це допомагає зберегти м’ясо вологим і м’яким під час приготування", - рекомендує чоловік.

Крім того, Хенлі рекомендує дати м'ясу відпочити та правильно нарізати для отримання кращого смаку.

"Після приготування важливо дати м'ясу відпочити кілька хвилин, перш ніж нарізати його. Це дозволяє соку перерозподіляти, роблячи м’ясо більш ніжним і ароматним. Наріжте м’ясо по волокнах, щоб скоротити м’язові волокна, що також може підвищити ніжність", - підсумував він.

Інші поради стосовно їжі

Нещодавно вчені виявили, що станеться з вашим тілом, якщо ви їстимите бекон.

Знаменитий шеф-кухар Гордон Рамзі поділився своїми секретами приготування ідеального стейка. Кулінар показав, як кожен раз отримувати смачне м'ясо.

Вас також можуть зацікавити новини: