Короткочасний холодний душ може бути корисним / фото ua.depositphotos.com

З наближенням холодної погоди та в умовах зміни пір року теплий душ є найкращим, щоб зігрітися та розслабитися. Деякі люблять навіть зробити гарячішу воду.

Як пише Mirror, відомий телевізійний лікар Майкл Мослі стверджує, що насправді всім нам слід приймати прохолодніший душ. 

Він нагадав, що зараз зростає популярність плавання в холодній воді, оскільки цей вид спорту може "підвищити ваш настрій, знизити рівень стресу, покращити здоров’я серцево-судинної системи та зміцнити вашу імунну систему". Однак, якщо ви не живете біля моря чи хорошої річки, то холодний душ може вам так само підійти.

Відео дня

Як зазначається, одне дослідження показало, що 30-секундний холодний душ щоранку протягом 60 днів зменшить кількість днів, коли ви хворієте, на 30 відсотків. Крім того, плавці в холодній воді мають менше інфекцій верхніх дихальних шляхів. Вчені переконані, що це саме користь температури води, а не самого плавання.

Хоча холодна вона при першому контакті викликає стрес, згідно з новими дослідженнями, короткий сплеск стресу в правильній дозі корисний для вас. Це прискорює частоту серцевих скорочень, кровоносні судини змінюються в розмірі, і тіло ненадовго переходить у режим виживання.

Чи означає це, що потрібно взагалі припинити приймати теплий душ? Доктор Мослі пояснює, що найкращий спосіб почати — це "повернути кран на холодну на десять секунд" наприкінці душу. Навіть обмежений вплив холодної води може мати тривалий вплив на організм. Лише шість занурень у холодну воду дали ефект, який можна було побачити й через рік.

Інші поради лікарів

Більшість людей і досі не знають, коли потрібно приймати душ: ввечері, чи зранку. Лікар нарешті поставив крапку у цьому питанні. 

Багато людей не знають, як правильно підтиратися - і не тому, що вони невігласи, а просто поколіннями закладена певна невірна послідовність дій. Вчені зараз б'ють на сполох - помилкові гігієнічні звички можуть призвести до фатальних наслідків.

Вас також можуть зацікавити новини: