Деякі собаки можуть виглядати грізними чи веселими, але в душі вони дуже сором'язливі / колаж УНІАН, фото wikipedia.org

Традиційно собаки вважаються захисниками дому, адже саме з цією метою їх колись і приручили. Але сьогодня для багатьох людей собака – це тварина-компаньон і член сім’ї, а не охоронець. Тож не дивно, що з’явилося чимало собачих порід, для яких сміливість – десь в кінці списку головних чеснот.

Видання Studyfinds склало список таких порід, які вирізняються умовною "сором’язливістю" і не дуже люблять сторонніх людей. Але на відміну від агресивних порід ці песики просто намагаються уникати контактів з незнайомцями замість того, щоб демонструвати їм свої ікла та гучний голос.

Угорська вижла

Це великі собаки, які були виведені для полювання, тому може здаватися дивним, що вони бувають дуже сором’язливими та боязкими. Такі проблеми в поведінці зазвичай є наслідком недостатнього спілкування з людьми та іншими собаками в молодому віці.

Відео дня

Фахівці кажуть, що вижла загалом дуже тривожна порода собак, вони ненавидять бути далеко від своїх господарів. Натомість у сім’ї це дуже ніжні тварини, які добре ладнають з дітьми. Вважається, що ця порода найкраще підійде саме для активних людей, особливо з дітьми, які можуть стати товаришами для песика.

Угорська вижла / фото wikipedia.org

Бігль

Для когось може стати несподіванкою, що ці привітні собаки можуть бути досить полохливими. Вони емоційно прив’язані до своїх господарів і виявляють багато любові та прихильності. Їм подобається товариство та увага, тому вони схильні демонструвати тривогу розлуки або погані звички, наприклад, гавкіт та копання, якщо залишаються наодинці надто довго.

Багато людей закохуються в біглів, тому що вони зазвичай щасливі, ніжні та чудові сімейні собаки. За своєю природою вони також сором’язливі, що робить такого собаку чудовим компаньйоном для спокійної людини.

Бігль / фото ua.depositphotos.com

Німецький дог

Тут парадокс між характером і зовнішністю собаки ще очевидніший. Зовні ці собаки виглядають досить грізними та небезпечними, але насправді за характером вони надзвичайно ласкаві і комунікабельні. Вони виявляють сильну тривогу розлуки та не люблять залишатися наодинці протягом тривалого часу.

"Це одна з наймиліших порід, і спостерігати за їхнім розміром і сором’язливою поведінкою дуже весело!" – кажуть фахівці.

Німецький дог / фото wikipedia.org

Чихуахуа

Чихуахуа - це крихітні пучки нервової енергії. Якщо вони не були належним чином соціалізовані в дитинстві, вони можуть розвивати антисоціальну поведінку. 

Чихуахуа, як правило, бояться висоти та гучних звуків. Однак цей страх також може бути вкорінений у генах чихуахуа та підкріплений їх вихованням та досвідом спілкування з іншими людьми та собаками. І репутація маленького агресора береться саме звідси.

"Чихуахуа можуть бути затятими захисниками і не бояться дати вам зрозуміти, що ви їм не подобаєтеся! Вони надто сором’язливі для знайомства, і ця боязка поведінка часто обертається страхом і агресією", – кажуть експерти.

Чихуахуа / фото wikipedia.org

Лабрадор-ретривер

Ці собаки досить комунікабельні та доброзичливі. Через високий рівень енергії вони потребують багато вправ і твердих, послідовних тренувань. Якщо лабрадорів залишати наодинці на тривалий період часу, вони можуть справді страждати від розлуки. Також вони відомі своїм страхом висоти.

Лабрадор-ретривер / фото wikipedia.org

Акіта-іну

Власники цих собак повинні знати, що їм доведеться серйозно попрацювати, коли справа доходить до соціалізації акіта-іну. При зустрічі з незнайомцями ця порода може бути дуже полохливою та боязкою.

Не очікуйте, що він буде спілкуватися з вашою матір'ю, коли вона прийде в гості. Ймовірно, він буде триматися на відстані від неї весь час. Йому просто важко довіряти людям, які не є його власниками.

Акіта-іну / фото wikipedia.org

Йоркширський тер'єр

Йорки можуть проявляти сміливість в оточенні незнайомців. Але їх сором'язливість чи сміливість значною мірою залежить від навичок соціалізації та життєвих обставин. Деякі з цих собак надзвичайно доброзичливі, коли вони зі своєю людською сім’єю, але потім стають дуже тихими, коли в будинку є гості.

"Йоркширських тер’єрів дуже люблять і шукають. У них унікальна зовнішність, невеликий зріст і грайливий характер... Коли справа доходить до боязкості, йоркширські тер’єри, як відомо, вередливі. Вони легко лякаються і погано ставляться до незнайомих людей і нових вражень", – кажуть фахівці.

Йоркширський тер'єр / фото wikipedia.org

Інші цікаві матеріали про собачі характери

Як писав УНІАН, собаки сьогодні – це не лише захисники вашого дому, але часто просто особливі члени сім’ї. Тож ласкавий характер в багатьох випадках є важливішим для собаки, аніж навички охоронця. Фахівці склали список найласкавіших собачих порід.

Також ми розповідали про найледачіші собачі породи. Якщо ваш ідеальний день включає чашку гарячого чаю, гарну книгу та приємний хутряний клубок, з яким можна обійнятися, ці песики можуть підійти.

Вас також можуть зацікавити новини: