Маленькі песики очолюють рейтинг добрих собак / колаж УНІАН, фото wikipedia.org, dsns.gov.ua

Собаки можуть бути найкращими друзями людини, але деякі породи ласкавіші до своїх господарів, ніж інші.

Дослідники з Університету Гельсінкі вивчили понад 11 000 собак, проаналізувавши зв’язок між породою та ласкавістю. Результати дослідження вони опублікували у науковому виданні iScience.

Фінальний топ-5 найласкавіших собачих порід вийшов дещо несподіваним. Ось він.

Відео дня

Бультер'єри

Бультер’єри – сильні собаки, але після навчання вони дуже дружні з людьми.

Бультер’єри відомі своєю яйцеподібною головою та переважно білою шерстю, хоча вони можуть бути й інших кольорів. Ці собаки дуже сильні фізично, з потужними м'язами під короткою шерстю. Через це може здаватися, що до них страшно підійти, але вони можуть бути дуже відданими та захищати своїх власників. Бультер’єри також відомі своїм приємним характером, що робить їх веселими та милими компаньйонами.

Типовий бультер'єр / фото wikipedia.org

Надмалі декоративні собаки

Маленькі собаки, чудово ладнають зі своїми супутниками. Це група порід, де всі собаки надзвичайно маленькі. Такі маленькі, що вони могли б поміститися у вашій кишені. Сюди входять мальтійська болонка, чихуахуа, померанський шпіц, йоркширський тер’єр і шу-тцу.

Декоративні собаки можуть мати складну особистість, щоб компенсувати свій маленький зріст. Ці породи часто надзвичайно розумні та мають життєрадісне ставлення, що допомагає їм ладити з членами людської родини.

Йоркширський тер'єр / фото wikipedia.org

Золотисті ретривери

Золотистий ретривер є синонімом дружнього ставлення. Їх м’яка шерсть практично сяє пишністю, і вони є одними з найпопулярніших порід собак в Америці.

Золотисті ретривери можуть бути надзвичайно терплячими з людьми та іншими собаками. Вони прагнуть догодити й миряться з безліччю витівок своїх власників без жодного гавкоту. Вони також дуже віддані та готові піклуватися про своїх супутників.

Золотистий ретривер / фото wikipedia.org

Джек-рассел-тер'єри

Це грайливі собаки, які чудово ладнають з дітьми. 

Джек-рассел-тер'єри мають веселий та незграбний темперамент. Крім того, вони дуже активні собаки, тому вони можуть легко вплутатися в усілякі пустощі на радість членам своєї родини.

До речі, всесвітньо відомий український пес-сапер Патрон є представником породи джек-рассел-тер'єр.

Пес Патрон на роботі / фото dsns.gov.ua

Такси

Такси — грайливі собаки з приємним характером. 

Такси, широко відомі як собачки-сосиски за довге, схоже на сосиски тіло, і короткі лапи. Колись цю породу вивели, щоб на полюванні вони витягувати здобич із нір. Це робить їх незалежними та сміливими песиками, які завжди повертаються до своїх господарів.

Такси грайливі, енергійні собаки. Вони також шалено віддані своїм супутникам-людям. Їхня впертість у поєднанні з низьким зростом робить їх привабливими особистостями.

Типова такса / фото wikipedia.org

Інші цікаві матеріали про собак

Як писав УНІАН, кінологи назвали топ-5 найбільш ледачих порід собак. Їм нічого не потрібно, крім зручного місця поруч зі своєю людиною. Якщо ви теж не є любителем десь побігати півдня, ці собаки вам точно підходять.

Також ми розповідали, собак яких порід не можна заводити, якщо у вас добре серце. Ветеринар назвав 5 собачих порід, представники яких дуже часто мають великі проблеми зі здоров'ям.

Вас також можуть зацікавити новини: