Песики бувають не лише милими, але й безстрашними / колаж УНІАН, фото wikipedia.org

Якщо для людини хоробрість в значній мірі є більш-менш усвідомленим моральним вибором, то для собак – це повністю вроджений інстинкт. Тож хоробрість вашого песика часто напряму залежить від того, до якої породи він належить. Адже, як відомо, порода часто визначає характер собаки.

Видання StudyFinds вивчило численні експертні джерела, щоб скласти перелік із семи найхоробріших собачих порід. Якщо ви не згодні з цим рейтингом, бо в ньому немає породи вашого відважного захисника – не хвилюйтеся! Адже порода – це ще не все. Не нам вам пояснювати, що кожен собака має власний характер, сформований зокрема і як наслідок ваших зусиль з його виховання.

Отже, топ найсміливіших собачих порід на думку експертів:

Відео дня

Ротвейлер

Хто першим кинеться на ваш захист, як не велетень-ротвейлер? 

Ротвейлер — це не просто сильний на вигляд собака, але також розумний та відданий компаньйон. Колись їх розводили, щоб захищати від хижаків стада на пасовиськах, але це також означало, що ротвейлери так само добре захищають своїх господарів.

Ротвейлер / фото wikipedia.org

Німецька вівчарка

Друге місце в списку посідає німецька вівчарка! Великий працьовитий пес, відомий своїм розумом, спритністю та універсальністю. Німецькі вівчарки є досить популярними серед кінологічних підрозділів поліції та збройних сил по всьому світу. Також це хоробрий охоронець своєї сім’ї. 

Примітно, що цей собака добре спілкується з іншими членами сім’ї, навіть з котами, яких готовий захищати не менше, ніж господаря.

Німецька вівчарка / фото УНІАН

Доберман-пінчер

Доберман-пінчер — ще одна чудова порода, коли шукаєте свого домашнього захисника. 

Ці собаки відомі своїми захисними інстинктами, вони є однією з найрозумніших порід собак у світі з неперевершеною сміливістю. "Добі" також відомі своєю спритністю. Вони можуть і будуть відганяти зловмисників, незалежно від того, наскільки ті швидкі.

Доберман-пінчер / фото wikimedia.org

Бельгійський малінуа

Ці собаки відомі своєю винятковою здатністю розпізнавати запахи, що робить їх ідеальними для таких завдань, як пошуково-рятувальні операції. Поліція та військові часто використовують цю породу через її здатність до навчання, інтелект, енергійність та загальну "трудову етику". 

Через зовнішню схожість із більш знаменитою німецькою вівчаркою ці породи часто плутають. Насправді, багато військових та поліцейських собак, яких ми вважаємо німецькими вівчарками, насправді є бельгійськими малінуа. Вони дуже розумні та піддаються навчанню, дуже орієнтовані на людей (тому не варто залишати їх на самоті на цілий день) і створюють дуже міцні зв’язки зі своєю родиною. 

Цуценя бельгійського малінуа / фото wikimedia.org

Канарський дог (Presa Canario)

Ця порода походить з Канарських островів. Лагідний і слухняний, коли відпочиває зі своїм господарем, Presa Canario стає зовсім іншою твариною, коли йому загрожують. 

Представники цієї породи можуть бути досить агресивними, тому вони, ймовірно, не є найкращим вибором для тих, хто шукає домашнього улюбленця. Але саме це робить їх оптимальними для тих, кому потрібен саме охоронець, а не домашній пухнастик.

Канарський дог / фото wikimedia.org

Боксер 

Боксери — енергійні, грайливі та безстрашні собаки. Попри свій веселий характер, вони надзвичайно сміливі. Боксери відомі своєю безстрашністю перед небезпекою та захисними інстинктами. Вони створюють міцні зв’язки зі своїми сім’ями і безстрашно захищатимуть їх у разі потреби.

Боксер / фото wikimedia.org

Був'є Фландрський

Велика та міцна порода собак, яка походить із Бельгії та відома своїми винятковими здібностями до скотарства. Однак сьогодні вони стають відданими домашніми тваринами. 

Фландрський був’є, якого використовували як військового собаку в рідній Бельгії, має сильну волю, тому його може бути важко дресирувати. Цей самий атрибут робить їх запеклими захисниками, які поставлять на карту все, щоб захистити своїх власників.

Фландрський був’є / фото wikimedia.org

Інші матеріали про домашніх улюбленців

Собаки – це не лише захисники вашого дому, але й члени сім’ї. Тож ласкавий характер є не менш важливим. Нещодавно ми розповідали, представники яких собачих порід є найласкавішими до своїх господарів.

Також ми рекомендуємо вам матеріал про те, яких собак краще не заводити в якості домашнього улюбленця. Професійний ветеринар попередив, що деякі з них неодмінно розіб’ють вам серце.

Вас також можуть зацікавити новини: