Фейковий прикордонник намагався переправити ухилянтів через кордон, але прогорів / фото facebook.com/zahidnuy.kordon

Житель Буковини замаскувався під прикордонника і намагався переправити військовозобов’язаних через кордон, але був викритий. Це не перша викрита спроба втечі ухилянтів до Румунії, минулого місяця група чоловіків намагалася втекти на надувному матраці. 

Як повідомляє Офіс генпрокурора, житель прикордоння налагодив незаконну схему заробітку з переправленням чоловіків призовного віку поза пунктами пропуску через держкордон. За 6 тисяч доларів він організував для двох чоловіків виїзд до Румунії.

"Разом зі спільником, особу якого слідство встановлює, забезпечив їхній трансфер до лінії розмежування держкордону, надалі особисто супроводжував осіб до обраного місця перетину", – повідомили у прокуратурі.

Відео дня

Як прикриття чоловік використовував форму прикордонника із відповідними розпізнавальними знаками ДПСУ.

"Його викрили прикордонники поблизу огорожі на кордоні з Румунією, де підозрюваний консультував чоловіків, як потрапити на іншу сторону кордону", - повідомили у прокуратурі.

Фейковий прикордонник намагався переправити ухилянтів через кордон, але прогорів / фото Офіс генпрокурора

Громадянину повідомлено про підозру за фактом організації незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон України (ч.3 ст.332 КК України). Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Втеча ухилянтів за кордон - інциденти на кордоні з Румунією

На тлі повномасштабної війни та заборони на виїзд чоловіків за кордон побільшало трагічних випадків на кордоні з Румунією, який українці намагаються перетнути нелегально. 

В середині грудня березі річки Тиса на українсько-румунському кордоні знайшли тіло чоловіка. На той час це був 12-й з моменту повномасштабного вторгнення Росії до України інцидент із загибеллю людини на річковій ділянці під час спроби нелегально перетнути кордон. 

Пізніше в грудні українські прикордонники затримали двох чоловіків під час спроби перетнути кордон в районі гори Піп Іван Мармароський. Вони повідомили, що з ними було іще четверто осіб. Двоє із них загинули.

Вас також можуть зацікавити новини: