З якими породами собак грумерам працювати найважче / колаж УНІАН, фото wikipedia.org

Грумінг – вкрай важлива частина догляду за вашим чотирилапим другом. Утім грумери визнають, що не всім клієнтам можуть бути однаково раді. Моллі Ньютон, доктор ветеринарної медицини та засновник сайту про догляд за тваринами, яка може похвалитися 30-річним досвідом у своїй галузі, розповідала про три породи собак, з якими їй працювати найважче.

В коментарі Newsweek вона зазначила, що серед різних порід собак дійсно є більш вимогливі клієнти. "Протягом цих років я бачила багатьох собачників, які приходили до мене в клініку, виснажені після невдалої стрижки. Деякі породи, безумовно, це більший виклик, ніж інші", – розповіла жінка.

Ньютон виокремила свої три "найважчі випадки". Це угорський водний собака або пулі та афганський хорт. Також в її "топ-3" потрапили бішони.

Відео дня

"З пулі важко працювати через їхнє фірмове шерстяне пальто, яке нагадує дреди. … Це забирає багато часу та вимагає багато терпіння. Афганські хорти мають довгу, розпущену шовковисту шерсть, на яку добре дивитися, але вона потребує постійного догляду. Вона легко сплутується і може утримувати бруд. У бішонів волоски, як правило, теж заплутуються. Вони потребують регулярного догляду, шесть складно обрізати рівномірно", – розповіла експертка.

Яку собаку завести - поради експертів

Експерти компанії з догляду за тваринами назвали чотири породи собак, які, на їхню думку, найкраще підходять тим, хто раніше ніколи не мав вдома цуценя.

Своєю чергою британський ветеринар назвав 5 собачих порід, які він особисто не став би заводити, і пояснив причини.

Вас також можуть зацікавити новини: