Експерти порадили, собаку якої породи завести новачку / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Перш ніж взяти собаку додому, потрібно врахувати багато речей. Особливо, якщо у вас вдома є маленькі діти. Багато хто хвилюється, чи буде обрана ними порода достатньо доброзичливою, і чи буде вона комфортно почуватися у родині. Експерти компанії з догляду за тваринами Elle Vet Sciences назвали 5 порід собак, які, на їхню думку, найкраще підходять тим, хто раніше ніколи не мав вдома цуценя.

Першою фахівці назвали породу гаванський бішон. "Вони милі, вони не линяють. Просто найкращі", – кажуть експерти. Фахівці зауважують, що собаки цієї породи швидко прив’язуються до людей і чудово почуваються в родині. Водночас вони важко переносять розлуку та ситуації, коли їм доводиться довго залишатися на самоті. 

Наступна порода, про яку говорять, – бернський зенненхунд. Цю породу описують як "нерозумну та дурнувату, але ніжну та чарівну". Наступна рекомендація – спрингер-спаніель. Ці собаки, кажуть експерти, добре піддаються дресируванню і є неймовірно відданими.

Відео дня

Португальська водна собака, на думку фахівців, також може стати чудовим другом для родини. Ці собаки милі, ніжні і дуже розумні.

Експерти порадили, собаку якої породи завести новачку / колаж УНІАН, фото wikipedia.org

Насамкінець, експерти кажуть, що одні з найкращих собак – це врятовані собаки, яким дали другий шанс на життя. Собаки, які потрапили до притулків після того, як попередні власники покинули їх чи жорстоко поводилися з ними, беззастережно люблять своїх нових господарів, стверджують фахівці.

Яку собаку завести - поради експертів

Британський ветеринар назвав 5 собачих порід, які він особисто не став би заводити, і пояснив причини.

А професійний дресирувальник Гаррет Вінг розповів, які породи гірше піддаються тренуванням.

Вас також можуть зацікавити новини: