Ягоди можуть покращити ваше здоров'я / фото ua.depositphotos.com

Доктор Марк Хайман у своєму новому дослідженні виявив, що споживання ягід, багатих флавоноїдами, знижує загальні ризик смертності.

Про це повідомляє Your tango з посиланням на його роботу, опубліковану у Journal of Nutrition. Також видання пояснило, що таке флавноїди і як їх можна включити у свій раціон.

"Флавоноїди — це сполуки, які містяться в багатьох рослинних продуктах, включаючи чаї, цитрусові та овочі. Вони мають антиоксидантні властивості і можуть знизити ризик серцевого нападу чи інсульту", – пишуть Кетрін Уотсон і дієтолог Міхо Хатанака у health line.

Відео дня

Зазначається, що ці сполуки можуть прибрати токсини з організму людини й борються з серцево-судинними захворюваннями.

"Відомо, що флавоноїди допомагають здоров’ю нашого серця, знижують кров’яний тиск і рівень холестерину", — стверджують дослідник Руайрі К. Робертсон і дієтолог Емі Ріхтер.

Також вони допомагають справитись зі стресом, регулювати клітинну діяльність і знищують вільні радикали. Будь-яка дієта, багата флавоноїдами, може знизити ризик діабету 2 типу та раку.

Надзвичайно корисними для здоров'я є полуниця, чорниця та журавлина. Перша з ягід на 21% знижує ризик смертності. Якщо ви не любитель полуниці, ви можете споживати чорницю. Вона знижує рівень смертності на цілих 31%. Такий же показник має і журавлина.

Ці ягоди можна їсти консервованими або ж додавати свіжими у йогурт, вівсянку чи десерти.

Інші поради щодо довголіття

Італійський острів Сардинія входить до однією з п'яти так званих "блакитних зон" світу - це місця, в яких велика кількість мешканців доживає до 100 років і більше. УНІАН розповів, якої дієти та способу життя притримуються сардинці.

Експерти зі старіння назвали 5 основних звичок, які покращать ваше довголіття.

Вас також можуть зацікавити новини: