Доктор Марк Хайман у своєму новому дослідженні виявив, що споживання ягід, багатих флавоноїдами, знижує загальні ризик смертності.
Про це повідомляє Your tango з посиланням на його роботу, опубліковану у Journal of Nutrition. Також видання пояснило, що таке флавноїди і як їх можна включити у свій раціон.
"Флавоноїди — це сполуки, які містяться в багатьох рослинних продуктах, включаючи чаї, цитрусові та овочі. Вони мають антиоксидантні властивості і можуть знизити ризик серцевого нападу чи інсульту", – пишуть Кетрін Уотсон і дієтолог Міхо Хатанака у health line.
Зазначається, що ці сполуки можуть прибрати токсини з організму людини й борються з серцево-судинними захворюваннями.
"Відомо, що флавоноїди допомагають здоров’ю нашого серця, знижують кров’яний тиск і рівень холестерину", — стверджують дослідник Руайрі К. Робертсон і дієтолог Емі Ріхтер.
Також вони допомагають справитись зі стресом, регулювати клітинну діяльність і знищують вільні радикали. Будь-яка дієта, багата флавоноїдами, може знизити ризик діабету 2 типу та раку.
Надзвичайно корисними для здоров'я є полуниця, чорниця та журавлина. Перша з ягід на 21% знижує ризик смертності. Якщо ви не любитель полуниці, ви можете споживати чорницю. Вона знижує рівень смертності на цілих 31%. Такий же показник має і журавлина.
Ці ягоди можна їсти консервованими або ж додавати свіжими у йогурт, вівсянку чи десерти.
Інші поради щодо довголіття
Італійський острів Сардинія входить до однією з п'яти так званих "блакитних зон" світу - це місця, в яких велика кількість мешканців доживає до 100 років і більше. УНІАН розповів, якої дієти та способу життя притримуються сардинці.
Експерти зі старіння назвали 5 основних звичок, які покращать ваше довголіття.