Італійка пояснила, чому ніколи не можна пити капучино після обіду / колаж УНІАН, скріншот з відео, фото pixabay.com

Італійська блогерка Надя Катерина Мунно (The Pasta Queen) порадила своїм підписникам припинити замовляти капучино – напій італійського походження на основі еспресо з додаванням збитого парою молока – посеред дня. За її словами, більшість італійців не п'ють цей гарячий напій після полудня. 

"Чому італійці не п'ють капучино після 12? Тому що це напій для сніданку!", – сказала Мунно. Блогерка пояснила, що капучино слід вживати лише до 10 години ранку. "Якщо ви дійсно хочете посунути час, то до 11, але не до 12", – додала вона.

Мунно наголошує, що після 12-ї ліпше вибрати інші кавові напої, якщо вже дуже хочеться. Вона радить еспресо.

Відео дня

"Коли ви їсте їжу, вам достатньо калорій. Все, що вам потрібно, це швидкий еспресо", – каже блогерка і зазначає, що вживання капучино після 12-ї викликало б таку ж реакцію італійців, яка була б американці, якби хтось вирішив з’їсти хот-дог на сніданок.

У коментарях під роликом спалахнула суперечка. Кавомани взялися відстоювати своє право пити таку каву, як їм хочеться, тоді, коли хочеться.

"Якщо це в моїй чашці, я теж можу випити о 8 вечора. 3 ночі теж. Моя чашка, мої правила", "Я італієць і знаю про це "правило", але я все одно замовив би капучино вдень, "Я буду пити свій капучино, коли захочу. Для мене це як десерт", – пишуть коментатори.

Водночас були і ті, хто стверджував, що правило, озвучене The Pasta Queen, є доволі поширеним – деякі заклади навіть відмовляють в обслуговуванні клієнтам, які замовляють капучино після обіду.

Цікаві новини про каву

Вчені з’ясували, що каву не варто пити зранку, і цьому є серйозне біологічне пояснення.

А американські психологи відповіли, чи може кава врятувати від недосипу.

Вас також можуть зацікавити новини: