Чи шкідливо їсти бекон, розповів дієтолог / фото ua.depositphotos.com

Бекон доступний за ціною і володіє таким сильним ароматом, що багато хто дуже любить його додавати у страви на сніданок, обід і вечерю. Однак дослідження останніх років показали, що переробка м'яса зазвичай супроводжується досить шкідливими побічними ефектами. Чи означає це, що бекон шкідливий?

Як пише Eat This, Not That, за словами експертів, якщо їсти бекон у помірних кількостях, все буде в порядку. Разом з тим регулярне вживання цього обробленого м'яса для сніданку може бути особливо шкідливим для здорового харчування.

Про те, що відбувається з вашим тілом, коли ви їсте бекон кожен день, і чи дійсно він дуже шкідливий для вас, розповів дієтолог і поточні дослідження:

Відео дня

Ви можете отримати більше білка (однією з переваг вживання бекону є те, що це ковбасне м'ясо може дати вам швидкий і легкий заряд білка у будь-якому прийомі їжі протягом дня).

Ви можете споживати потенційно шкідливі консерванти (бекон вважається переробленим м'ясом, а це означає, що він часто містить добавки та консерванти).

Ви можете збільшити ризик серцево-судинних захворювань (було виявлено, що оброблене червоне м'ясо, включаючи бекон, має потенційно негативний вплив на здоров'я серця при регулярному вживанні).

Може збільшитися ризик розвитку раку (бекон - це вид обробленого м'яса, тому ризик розвитку раку може збільшитися. Це пов'язано з тим, що оброблені продукти, такі як бекон, ковбаса та делікатеси, класифікуються як канцерогени групи 1).

Ви отримаєте хороші жири (бекон в основному складається з 50% мононенасичених жирів, 40% насичених жирів і 10% поліненасичених жирів. Всі три з цих жирів можуть бути частиною добре збалансованої дієти).

Ви будете споживати деякі вітаміни (коли ви їсте бекон, не зловживаючи, ви отримуєте безліч вітамінів, включаючи В6 і В12, а також залізо, цинк, магній і селен).

Нагадаємо, фахівці назвали бекон, як один продукт, якого слід уникати, щоб захистити здоров'я свого мозку.

Вас також можуть зацікавити новини: