Правильно заварений чай смакує краще / фото ua.depositphotos.com

Здається, що немає нічого простішого, ніж закип’ятити воду і залити її у чашку, де вже чекає чайний пакет чи листя. Однак виявилося, є маленький секрет чаювання, який змінює смак вашого напою.

Письменниця Емілі Холмс, яка написала книгу "Добрий і правильний чай" поділилась трюком для заварювання чаю. Як пише simply recipes, найважливіший нюанс обійдеться вам абсолютно безкоштовно. Потрібно просто для заварювання користуватись свіжонабраною водою.

"Найкращий аромат чайного листя витягується за допомогою збагаченої киснем води. У воді, яка деякий час відстоювалася або, швидше за все, кип’ятила знову і знову, не вистачатиме кисню, тому смак вашої чашки чаю буде ніяким", - вказує Холмс.

Відео дня

Що означає додавати щойно набрану воду? Слід наповнювати свій чайник свіжою водою з-під крана щоразу, коли ви плануєте пити чай, щоб максимізувати рівень кисню та витягнути з листя кожну краплю збалансованого смаку.

Ідея полягає в тому, що низький рівень кисню у воді призведе до того, що чай буде тьмяним і позбавленим характеру", - каже власник TeaSource Майкл Ланьє.

Щоб забезпечити достатню кількість кисню у воді він рекомендує "довести воду до температури, у якій ви бажаєте заварити чай, відключити від джерела тепла та негайно полити водою листя".

"Не дозволяйте воді кипіти/нагріватися протягом додаткового часу - це призведе до зниження рівня кисню, без додаткової температурної переваги", - наголошує Ланьє.

Інші поради щодо чаювання

Незалежно від того, чи ви заварюєте чорний чай, чи глечик домашнього чаю з льодом, чи гострий трав’яний чай із шматочками свіжого імбиру, кожне заварювання потребує унікального часу та температури для отримання оптимального смаку.

Раніше вчені назвали 10 найкорисніших чаїв, які варто пити щодня. Серед них чорний чай, Ерл Грей, улун та ромашковий чай.

Вас також можуть зацікавити новини: