Існує універсальний принцип щодо часу заварювання чаю/ фото ua.depositphotos.com

Незалежно від того, чи ви заварюєте чорний чай, чи глечик домашнього чаю з льодом, чи гострий трав’яний чай із шматочками свіжого імбиру, кожне заварювання потребує унікального часу та температури для отримання оптимального смаку.

Однак, як пише TastingTable є одне універсальне правило, яке допоможе любителям чаю отримати від чашки максимум користі.

Вчені стверджують, що для секрет розкішного чаю полягає в тому, щоб дати йому постояти протягом двох хвилин після заливання водою. Потім вийміть листя чаю і дайте йому постояти ще шість хвилин, перш ніж випити.

Відео дня

Справа в тому, що дозволяючи чаю відпочити та охолонути до 60 градусів за Цельсієм, ви створюєте найбільш ідеальні температурні умови для того, щоб чайне листя виділило свій смак у воді. Водночас, зазначають вчені, час найвищої якості – це вузьке вікно. Коли температура опуститься нижче 45 градусів за Цельсієм, ваш чай більше не матиме першокласного смаку.

Водночас різні типи чаю вимагають різної температури: температура трохи нижче кипіння ідеально підходить для трав’яного та зеленого чаю, тоді як чорний чай кращий при повному кип’ятінні. Зокрема, найкращий діапазон становить від 93 до 100 градусів Цельсія для чорного чаю, від 150 до 180 градусів для зеленого чаю, від 65 дп 82 градусів для чаю улун, 100 градусів для трав’яного чаю та 70 градусів для білого чаю. Це залежить від уподобань і бажаної міцності, але, як правило, трав’яний чай має настоюватися чотири хвилини, чорний чай — дві-чотири хвилини, а зелений — три хвилини. І 1 чайна ложка чайного листя на 170-250 мілілітрів води, як правило, є хорошим співвідношенням.

Раніше вчені назвали 10 найкорисніших чаїв, які варто пити щодня. Серед них чорний чай, Ерл Грей, улун та ромашковий чай.

Вас також можуть зацікавити новини: