Джек-расел-тер'єр і червоний кунхаунд / колаж УНІАН, фото wikimedia.org, dsns.gov.ua

В світі існують сотні найрізноманітніших собачих порід – кожна зі своїми особливостями. І для одних власників, певні особливості породи будуть плюсом, для інших – недоліком. Саме тому так важливо серйозно підійти до вибору породи свого нового собаки.

Видання Scotsman склало список 10 найенергійніший собачих порід. Ці песики стануть гарною компанією для дітей та підлітків, особливо, якщо сім’я проживає у власному будинку. Але в той же час ці собаки навряд чи підійдуть людям похилого віку, що проживають у квартирі. Отже, ось список 10 собак, які обожнють гуляти на вулиці і завжди сповнені енергією:

  1. Бордер-колі. Створені для того, щоб бігати багато кілометрів, пасучи овець. Щоденна прогулянка навколо кварталу не буде достатньою вправою для бордер-колі. Вони ідеальні компаньйони для любителів пробіжок, але господарю доведеться докласти чимало зусиль, аби стомити свого пса на пробіжці.
  2. Далматини. Порода собак, яка ніколи не втомлюється бігати за тенісним м’ячем. Зараз їх найчастіше можна побачити, як вони щасливо супроводжують хазяїна-бігуна.
  3. Бретонський епаньоль. Бретонці люблять усі види фізичних вправ - біг, піші прогулянки та плавання. Вони ідеальні домашні тварини для активної сім'ї і добре ладнають з дітьми.
  4. Лейкленд-тер'єр. Цю породу створили, щоб відганяти хижаків від худоби. Сьогодні вони є ідеалом для активних власників собак, які страждають на алергію – ці песики майже не линяють та мають гіпоалергенну шерсть.
  5. Угорська вижла. Виведена для соколиного полювання ще в 14 столітті. Колись ці собаки проводили цілий день, щасливо подорожуючи величезними угорськими рівнинами під час полювань. Сьогодні це чудовий вихованець для активної сім’ї, яка може по черзі виводити собаку на довгі прогулянки.
  6. Доберман. Також відомий як доберман-пінчер, доберман — ще одна собака, якій потрібно щонайменше дві години вправ. Його довгі, спортивні ноги та гострий інтелект зробили його популярним вибором для проведення пошуково-рятувальних операцій.
  7. Бельгійська вівчарка. Також відома як бельгійський малінуа — ще одна пастуша порода, яка любить багато бігати. Їм потрібно мінімум дві години вправ на день, щоб залишатися щасливими та здоровими. 
  8. Червоний (рудий) кунхаунд. Дуже рідкісна порода, виведена для подорожей і плавання по різноманітних ландшафтах під час полювання на різноманітних тварин, у тому числі на єнотів. Вони відзначааються неймовірною витривалістю і можуть пробігати кілометри.
  9. Джек-рассел-тер'єр. Не лише великі породи собак потребують багато вправ – у джек-рассел-тер’єрів короткі лапи, але вони люблять довгі прогулянки та походи. І якщо вони не мали достатньо тривалої прогулянки, вони обов’язково повідомлять вам про це.
  10. Німецька короткошерста лягава. Виведена для полювання цілий день у полі, тож від біганини вона не втомлюється. Майже так само комфортно почувається у воді, як і на суші.

Інші цікаві матеріали про собак

Як писав УНІАН, навіть досвідчені ветеринари бояться мати справу з певними породами собак. Фахівці зауважують, що проблема не у самих тваринах, а у невігластві їхніх власників.

Відео дня

Також ми розповідали про 7 найпопулярніших собачих порід. Якщо у вашому дворі зараз хтось гуляє із собакою, майже напевно, той песик є в цьому списку.

Вас також можуть зацікавити новини: