Чоловік впав з висоти у 600 метрів на горі Таранакі та дивом вижив / фото ua.depositphotos.com

У Новій Зеландії альпініст зірвався зі схилу гори Таранакі. Чоловік впав з висоти 600 метрів (понад 100 поверхів – УНІАН) і дивом вижив, отримавши лише незначні травми. 

Як пише Sky News, інцидент у суботу, 9 вересня, коли група альпіністів була вже біля вершини. Правоохоронці кажуть, що коли постраждалого знайшли, йому допомогли спуститися з гори, щоб воззʼєднатися з іншими членами групи. 

"Відстань його падіння еквівалентна висоті деяких найвищих будівель у світі та приблизно вдвічі перевищує висоту Ейфелевої вежі", – пише видання. 

Відео дня

Ймовірно, вижити чоловіку допомогла погода. Зараз в районі гори більш тепло, ніж зазвичай, через що лід трохи "мʼякший". 

"Йому дуже пощастило залишитися живим. Це складні території, і коли щось йде не так, часто виникають серйозні наслідки. Сходження на гору Таранакі вимагає досвіду, знань і правильно підігнаного та професійного спорядження. Відсутність належного обладнання може призвести до зовсім іншого кінця суботньої історії", – наголосили в поліції. 

Правоохоронці уточнили, що на тій ділянці гори справді дуже небезпечно. Два роки тому там внаслідок падіння загинули двоє альпіністів. 

Інциденти в горах: інші новини

У лютому 2023 року повідомлялося, що у швейцарський Альпах виявили останки туриста, що зник понад 50 років тому. Правоохоронці змогли встановити особу загиблого тільки через півроку. 

У вересні 2022 року стало відомо про загибель у горах однієї з найкращих екстремальних лижниць світу Гіларі Нельсон. Вона загинула внаслідок падіння з гори Манаслу в Непалі, яка є восьмою за висотою вершиною у світі.

Вас також можуть зацікавити новини: