Чоловік знайшов на своєму полі цілий скарб / Numismatic Guaranty Company

Чоловік зі штату Кентуккі виявив на своєму полі з кукурудзою 700 рідкісних золотих доларів, які були в побуті за часів Громадянської війни.

За словами офіційного дилера монет GovMint, знахідка, яку назвали "Великий Кентуккійський скарб", може оцінюватися в "шестизначну суму", передає Independent. У GovMint зазначили, що монети були випущені в період 1840-1863 років і включають в себе золотих індіанців номіналом 1 долар, золотих свобод номіналом по 10 і 20 доларів.

Знахідка також включає в себе "подвійних орлів Gold Liberty 1863 року, суперрідку дату, якої мало у всіх класах", - зазначив представник GovMint.

Відео дня

Як зазначило видання, компанія Numismatic Guaranty (NGC) підтвердила справжність знайдених доларів і провела їх оцінку.

Як заявив представник NGC і торговець рідкісними монетами Джефф Гарретт, важливість цієї знахідки неможливо переоцінити. Приголомшлива сума в 700 золотих доларів є приголомшливим прикладом карбування монет епохи громадянської війни.

Рідкісні знахідки

У світі час від часу знаходять дивовижні речі. Так, наприклад восени минулого року в центральній Норвегії виявили скарб зі срібними виробами епохи вікінгів. Скарб складався з 46 срібних предметів. Два з них являли собою цілісні персні. Також були знайдені зламані монети, браслети та інші прикраси.

Вас також можуть зацікавити новини: