Гриби можна мити, але є нюанс / фото ua.depositphotos.com

Гриби вже давно стали частиною кожного столу - їх маринують, запікають, смажать та тушкують. Попри таку популярність, не всі господині знають, як правильно очищувати гриби від бруду.

Відомий шеф-кухар Фреда Тісс розповіла Southern Living, що все залежить від виду цього продукту та іноді навіть від способу приготування.

"Якщо ви використовуєте їстівний гриб, вирощений у колоді або дерев’яній стружці, як гриби шиїтаке, найкраще було б просто обрізати нижню частину ніжки, а потім витерти їх паперовим рушником", — зазначила вона.

Відео дня

Водночас білі гриби, які вирощуються у комерційних приміщеннях можна просто обтерти сухим паперовим рушником. Але важливо, щоб при цьому на них  не було частинок компосту.

Відповідно до FDA, усі "продукти, вирощені вдома або куплені в продуктовому магазині чи на фермерському ринку" слід ретельно мити під проточною водою, але виникає питання: чи не розмокнуть гриби?

За словами шеф-кухаря, ключовим моментом є час. Вона рекомендує гриби, вирощені в компості, швидко промити холодною водою, злити воду, а потім одразу нарізати й приготувати. Це дозволить не тільки зменшити ймовірність харчових захворювань, а й не зашкодити смаковим якостям.

Взагалі гриби найкраще очищували лише тоді, коли ви збираєтесь їх використовувати. Інакше у разі промивання у них буде час увібрати зайву воду.

"Якщо ви намагаєтеся пасерувати нарізані промиті гриби, процес приготування займе більше часу. Для цілих грибів, після того, як їх промити, ви повинні висушити та нарізати їх безпосередньо перед приготуванням", - додала Тісс.

Інші поради щодо грибів

Раніше УНІАН розповідав, які гриби можна їсти і коли їх збирати.

Крім того, розглядали, як правильно варити гриби на зиму і які бувають способи їх заготівлі.

Вас також можуть зацікавити новини: