
Тост з авокадо - улюблений сніданок багатьох, але часто половина фрукта залишається через його насичений смак. Зазвичай друга невикористана половинка авокадо швидко темніє. Проте компанія, яка займається вирощуванням цього фрукту в Мексиці, поділилася порадою, як цьому можна запобігти, пише Express.
Видання зазначає, що при дотриманні цих порад, любителі авокадо можуть заощадити значну суму грошей, оскільки не доведеться купувати нове авокадо щоразу, коли одне розрізають.
Спершу слід видалити кісточку з авокаду й одразу ж змастити м'якоть невикористаної половини свіжим лимонним соком. Далі потрібно загорнути половину авокадо в харчову плівку і зберігати в холодильнику.
Примітно, що й ще більш простий спосіб зберігання авокадо. Розріжте авокадо навпіл і покладіть його в скляну або пластикову ємність, наповнену водою, м'якоттю вниз, і зберігайте в холодильнику.
За словами експертів, цей метод зберігання запобіжить потемнінню авокадо приблизно ще на два дні.
Потім експерти поділилися, що можна це консервоване авокадо намастити на тост або нарізати кубиками в салат. Також з авокадо можна зробити кремове гуакамоле. Для цього слід додати помідори, лайм, коріандр, цибулю та перець чилі.
Інші поради щодо вживання авокадо
Раніше УНІАН повідомляв, що нерідко при розрізі авокадо має не зелену, а коричневу м'якуш. У споживача може виникнути питання, чи можна таке авокадо їсти. Пояснюється, що авокадо стає коричневим через природний процес, який називається окисленням. Такий колір не завжди означає, що фрукт зіпсувався, але експерти перелічили інші ознаки, що його вживати не можна.
Також ми писали, що не лише м'якуш, а й шкірка авокадо має корисні властивості. Експерти розповіли, які поживні речовини містяться в шкірці цього фрукту та як її приготувати.