
Авокадо відомі тим, що зберігаються дуже мало часу, тому, аби насолодитися ними в момент стиглості, необхідно точно розрахувати цей момент. А якщо залишити авокадо відкритим надовго, то воно втратить свій яскравий зелений колір. Проте одна з експерток, на імʼя Емі назвала дві поради щодо того, як зберегти цей продукт на якомога довше часу, передає Express.
Щодо розрізаних навпіл авокадо, Емі наголосила:
"Розрізане навпіл авокадо з металевою кришкою залишиться свіжим приблизно тиждень після розрізання".
Якщо говорити про цілі авокадо, то експертка радить зберігати їх разом з лимонами в холодильнику. Завдяки такому методу вони будуть свіжими 28 днів.
"Якщо ви зберігаєте цілі авокадо в ящику для овочів разом з лимоном, вони залишаться свіжими протягом місяця з моменту покупки", - запевнила Емі.
У виданні додали, що ящики для овочів, які розташовані внизу холодильника, спеціально призначені для зберігання свіжих продуктів, адже мають вологіше середовище, ніж решта холодильника.
Зазначається, що етилен, який виділяється цитрусовими фруктами, може трохи уповільнити процес псування, допомагаючи авокадо довше залишатися свіжим.
Також в Express порадили:
"Якщо ви хочете з'їсти тост з авокадо, але ваш авокадо ще не дозрів, є спосіб прискорити процес дозрівання. Просто покладіть авокадо разом з фруктами або овочами, які виділяють етилен - газ, який, як відомо, прискорює дозрівання. Ви можете покласти авокадо разом з яблуком або бананом у коричневий пакет або просто покласти авокадо під банани у фруктовій вазі".
Інші поради експертів
Раніше експерти відповіли, чи можна варити яйця після закінчення терміну придатності. За їхніми словами, якщо ви не знаєте, скільки часу яйця пролежали у холодильнику, можна провести тест на плавучість, поклавши їх у холодну воду, аби побачити, чи тонуть вони.
Також вчені пояснили, чому шкірка авокадо корисна для здоровʼя. Вони попередили, що шкірка може бути гіркою на смак, проте є способи її приготування, завдяки чому шкірку можна буде їсти.